Ի՞նչ օգուտներ ունի հալվան կանանց համար
Հալվայի բաղադրությունը և նրա սննդային արժեքը
Շնորհիվ այն բանի, որ արևելյան դելիկատեսը հարուստ է մակրո և միկրոտարրերով՝ ռիբոֆլավինով, նիացինով, այն համարվում է շատ առողջարար մթերք։ Բացի այդ, հալվան պարունակում է երկաթ, կալցիում, մագնեզիում, ֆոսֆոր, որոնք դրական են ազդում մարդու բարեկեցության վրա։ Այն ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար, պարունակում է սննդային մանրաթելեր և մալթոզա։
Հալվայի սննդային արժեքը բավականին բարձր է՝ 100 գրամը պարունակում է մոտ 550 կիլոկալորիա (կախված բաղադրիչներից, թիվը կարող է տարբեր լինել): Ինչ վերաբերում է սպիտակուցներին, ապա դրանց քանակով հալվան մսի մակարդակի վրա է։ Բայց քանի որ բաղադրությունը պարունակում է միայն հագեցած ճարպեր, խոլեստերինի քանակը հասցվում է զրոյի։
Դասական հալվան արևածաղիկի է, բայց խանութների դարակներում կարելի է գտնել քունջութի, նուշի կամ ընկույզի համերով: Որպես հավելումներ հաճախ օգտագործվում են ընկույզներ, մեղր, կոկոսի փաթիլներ, մրգեր, չամիչ, չրեր և այլն։
Արևելքում կարծիք կա, որ հալվայի չափավոր օգտագործումը օգնում է վերականգնել ուժը, և, հետևաբար, ոչ մի խնջույք չի կարող անել առանց այս համեղ միջոցի:
Հալվան պարտադիր պետք է լինի հղիների սննդակարգում։ Այն պարունակում է ֆոլաթթվի բարձր տոկոս, որը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում երեխայի զարգացման վրա։ Հալվան շատ օգտակար է նաև երիտասարդ մայրերի համար լակտացիայի ժամանակ։ Այն կաթը դարձնում է ավելի հարուստ, ինչը կարևոր է աճող օրգանիզմի համար:
Հալվան հիանալի հակաօքսիդանտ է, որը հեռացնում է թունավոր նյութերը և օգնում է նորմալացնել ստամոքս-աղիքային տրակտը: Տարեցները նույնպես այս մթերքի կարիք ունեն, քանի որ բաղադրության մեջ առկա բաղադրիչները ազդում են ուղեղի գործունեության և սրտանոթային համակարգի վրա։
Հալվան շատ դարեր շարունակ ակտիվորեն օգտագործվում է կոսմետոլոգիայում։ Եթե ցանկանում եք հարթ և մետաքսյա մաշկ, ապա պատրաստեք դիմակներ քաղցրավենիքից և հալվեի հյութից։
Արևելյան քաղցրավենիք, որը շատ են սիրում հայերը․ Ամենահամեղ հալվայի բաղադրատոմսը
Հայաստանում արևելյան խոհանոցը նոր համ է գտել. Հայերը սիրում են այն պատրաստել մեղրով, ընկույզով և դոշաբով: Հայաստանում հալվա կարելի է հյուրասիրել ինչպես մի բաժակ սուրճով, այնպես էլ մեծ, ավանդական տոների ժամանակ։ Հայկական ռեստորաններում ընդունված է տաք հալվա մատուցել վանիլային պաղպաղակով։
Չնայած այն հանգամանքին, որ հալվան արևելյան քաղցրավենիք է, այն ամեն երկրում տարբեր կերպ են պատրաստում։
Հայաստանում հալվան պատրաստում են ցորենի ալյուրից։
Ահա բաղադրատոմսը․
Բաղադրիչներ
- Ցորենի ալյուր - 500 գ
- Հալած յուղ - 100 գ
- Շաքարավազ - 200 գ
- Ջուր - 50 մլ
Ալյուրը լցնել խորը տապակի մեջ, այնտեղ ավելացնել հալած յուղը։
Հարում ենք այնքան, մինչև թավայի պարունակությունը վերածվի ոսկեգույն փխրուն զանգվածի։
Ավելացնում ենք շաքարավազն ու եռման ջուրը և շարունակում հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
Ստացված հալվան լցնում ենք կաղապարի մեջ և թողնում սառչի։
Կարող եք մատուցել։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։