Ի՞նչ կպատահի, եթե ամեն օր մեղր ուտեք. որո՞նք են օգուտներն ու վնասները

Դիտումներ 469

Ի՞նչ կպատահի, եթե ամեն օր մեղր ուտեք. որո՞նք են օգուտներն ու վնասները

Նորմալ մարմնի զանգվածի ինդեքս ունեցող մարդկանց համար օրական մեկ գդալ մեղրը չի վնասի, սակայն ավելորդ քաշ ունեցողների համար մեղրի օգտագործումը պետք է սահմանափակվի։

Մեղրի մաս կազմող ֆրուկտոզան կբարձրացնի քաղցը, ասել է միկրոկենսաբան և կենսաքիմիկոս ուսուցչուհի Վալենտինա Սկորոխոդը։

Ֆրուկտոզան ճարպի մեջ պահվում է գոտկատեղի շուրջ ծալքերի տեսքով, 
ասել է մասնագետը:

Բնական մեղրը դրական է ազդում իմունային համակարգի և մաշկի վրա։ Այն ունի հակամանրէային, հակավիրուսային և հակամակաբույծ հատկություններ։ 

1-2 թեյի գդալ մեղրի կանոնավոր սպառման դեպքում դուք կարող եք դիտել մարմնի դրական արձագանքը:

Մեղրը ամրացնում է նյարդային համակարգը, երաշխավորում լավ տրամադրություն և առողջ քուն։

Յուրահատուկ մթերքի սիրահարներին սպասվում են տհաճ բացառություններ։ 
Մեղրը խորհուրդ չի տրվում նրանց, ովքեր ունեն անհատական ​​անհանդուրժողականություն դրա բաղադրիչների նկատմամբ, ինչպես նաև շաքարախտ:
Այս դեպքում փոքր քանակությամբ մեղրի օգտագործումը կարող է հանգեցնել մեծ անախորժությունների։



Եթե մեղրը օգտագործեք այսպես, ապա կարող եք բուժել երակների վարիկոզը և տրոֆիկ խոցերը

Սա թերեւս ամենահայտնի միջոցներից մեկն է։ Մեղրը պարունակում է մեծ քանակությամբ տարբեր շաքարներ, սակայն դրանք շատ ավելի լավ են ներծծվում մեր օրգանիզմի կողմից, քան սովորական շաքարը։

Այդ իսկ պատճառով մեղրը կարող է կատարելապես փոխարինել նրան։ Սա հատկապես կարևոր է նրանց համար, ովքեր ավելորդ քաշ ունեն։

 

 

Մեղրը, ի թիվս այլ բաների, պարունակում է այն բույսերի որոշ օգտակար նյութեր, որոնց ծաղիկներից այն հավաքվել է։ Այդ իսկ պատճառով երակների վարիկոզ լայնացման դեպքում մենք առաջին հերթին ընտրում ենք մեղրը։

Իսկ հիմա ձեզ կտամ մի քանի բաղադրատոմսեր, որոնք կօգնեն ձեզ պայքարել երակների վարիկոզի և դրա բարդությունների դեմ։

 

Ահա մի քանի միջոցներ երակների վարիկոզի դեմ

1. Պահանջվում է՝ 3 միջին խնձոր։

Լվանալ խնձորները, լցնել 4 բաժակ եռման ջուր, փակել կափարիչը և թողնել 4 ժամ, ապա տրորել խնձորները ջրի մեջ և քամել։

Ընդունել օրական 2 անգամ 3 ճ.գ. լ. ինֆուզիոն խառնած 1 ճ.գ. լ. մեղր.



2. Պահանջվում է՝ սխտոր՝ 250 գ, մեղր՝ 1,5 բաժակ։

Սխտորը մանրացնել, խառնել մեղրի հետ, թողնել 2 շաբաթ մութ տեղում։

Վերցրեք 1 ճ.գ. լ. Օրական 3 անգամ ուտելուց 30 րոպե առաջ։

 

Ուշադրություն. Այս միջոցը չպետք է ընդունեն գաստրիտով, ինչպես նաև ստամոքսի կամ տասներկումատնյա աղիքի խոցով տառապող մարդիկ։

 

 

 

Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն պայքարել տրոֆիկ խոցերի դեմ

 

1․ Պահանջվում է՝ գնդիկավոր էվկալիպտի տերեւներ՝ 3 ճ.գ. լ., մեղր - 2 ճաշի գդալ:

Մանրացրած տերեւները լցնել 2 բաժակ տաք ջրով, բերել եռման աստիճանի, եփել 5 րոպե մարմանդ կրակի վրա, հովացնել, քամել, ավելացնել մեղրը, խառնել։

Լոսյոններ պատրաստեք օրական 3 անգամ 5 րոպեով։

 

2. Պահանջվում է՝ երիցուկի ծաղիկներ՝ 1 ճ.գ. լ, մեղր - 1 թեյի գդալ:

Մանրացրած ծաղիկները լցնել 1 բաժակ եռման ջրով, թողնել 1 ժամ փակ տարայի մեջ, քամել, ավելացնել մեղրը, խառնել։

Լոսյոններ պատրաստեք օրական 3 անգամ 5 րոպեով։

 

3. Պահանջվում է՝ մեղր՝ 6 ճ.գ. լ., կարագ - 6 ճ.գ. լ., սագի ճարպ, հալվեի ծառի հյութ - 1 ճ.գ. լ., կակաո - 6 ճ.գ. լ.

Խառնուրդը տաքացրեք ջրային բաղնիքում և մանրակրկիտ խառնեք։ Չթողնեք եռա

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը