Բնական դեղամիջոց շաքարի դեմ․ Օգտագործելով այն, կազատվեք առողջական մի շարք խնդիրներից
Ծովաբողկը մթերք է, որի բուժիչ հատկությունները հայտնի են հիմնականում մրսածության և հազի բուժման համար։ Բայց դրանք չեն սահմանափակվում միայն այս հիվանդություններով։ Այս համեմունքն օգտակար է օրգանիզմի համար ոչ միայն սեզոնային հիվանդությունների դեպքում։
Ծովաբողկի օգտակար հատկությունները պայմանավորված են նրանով, որ այն հարուստ է մարդու օրգանիզմին անհրաժեշտ օգտակար նյութերով։
Ռուս էնդոկրինոլոգ, բժշկական գիտությունների թեկնածու Ելենա Սյուրաշկինան նշում է, որ այս համեմունքը մանրաթելերի, եթերայուղերի, ֆիտոնսիդների, վիտամին C, B1, B2, B3, B6, E և ֆոլաթթվի աղբյուր է։ Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, կալցիում, մագնեզիում, նատրիում, ֆոսֆոր, երկաթ, մանգան, պղինձ և այլն։
Փորձագետը կիսում է նաև ծովաբողկի ևս մեկ կարևոր հատկություն՝ վիտամին C-ի կոնցենտրացիան դրա մեջ շատ ավելի բարձր է, քան նարինջում և նույնիսկ կիտրոնում, և այն կարելի է համեմատել միայն սև հաղարջի հետ։
Դրանում պարունակվող ֆիտոնսիդները սպանում են պաթոգեն միկրոբներին։ Ամենից հաճախ ծովաբողկը օգտագործվում է սուր շնչառական վիրուսային վարակների, հազի և տոնզիլիտի բուժման և կանխարգելման համար:
Նրա բաղադրության մեջ ընդգրկված եթերային յուղերը հեշտացնում են հազի ժամանակ խորխի արտադրությունը, հատկապես եթե ծովաբողկը մեղրի հետ միասին օգտագործում են՝ պահպանելով հավասար համամասնություններ։ Այս դեղը պետք է ընդունել օրական երկու-երեք անգամ մեկ թեյի գդալի չափով։ Ծովաբողկի հյութը մեղրով նոսրացնելը նույնպես լավ միջոց է կոկորդի ցավի համար, սակայն կարևոր է պարբերաբար ողողել բերանը այս լուծույթով։
Ի՞նչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե ամեն օր մի քիչ ծովաբողկ ուտեք.
Բժիշկ Ելենա Սյուրաշկինան ասում է, որ ծովաբողկի կանոնավոր օգտագործումը կարող է բարձրացնել մարմնի տոնուսը, խթանել էներգիայի արտադրությունը, օգնել պայքարել և կանխել մրսածությունը։
Ամենօրյա օգտագործման դեպքում այս համեմունքը բնական բուժում է ոչ միայն մրսածության դեմ: Շաքարային դիաբետի դեպքում այն նորմալացնում է արյան շաքարի մակարդակը:
Ծովաբողկը ակտիվացնում է մարսողությունը և բարելավում նյութափոխանակությունը։ Նշված է այն մարդկանց համար, ովքեր ցանկանում են նիհարել։ Այս համեմունքը կարելի է ներառել սննդակարգում լեղապարկի, լյարդի և երիկամների մի շարք հիվանդությունների դեպքում։
Ինչպե՞ս օգտագործել ծովաբողկը՝ առողջությունը բարելավելու համար․ Խորհուրդներ մասնագետից
Ծովաբողկի բուժիչ հատկությունները հայտնի են վաղուց։ Բույսի տարբեր մասերից դեղամիջոցների ժողովրդական բաղադրատոմսերը մատչելի են, արդյունավետ, հեշտ պատրաստվող և ունեն շատ ավելի քիչ կողմնակի ազդեցություններ, քան հոդերի հիվանդությունների համար օգտագործվող որոշ դեղամիջոցներ:
Որպեսզի ծովաբողկը մաշկի այրվածքներ չառաջացնի՝ հետևեք ժողովրդական միջոցների պատրաստման այս կանոններին.
Բույսի թարմ հյութը շատ գրգռում է մաշկը, ուստի բոլոր այն ձևակերպումները, որտեղ բաղադրատոմսի քերած արմատը 50%-ից ավելի է, չպետք է կիրառվեն 2 ժամից ավելի:
Նույնը վերաբերում է օգտագործման հաճախականությանը. օրական ոչ ավելի, քան 3 անգամ (լավագույն տարբերակը 1-2 անգամ),
Խտացված կոմպրեսները չպետք է ծածկվեն կոմպրես թղթով կամ պոլիէթիլենով (դա կարող է առաջացնել մաշկի ծանր այրվածքներ):
Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ ծովաբողկի արմատն ավելի ընդգծված ազդեցություն ունի, քան տերևները, չոր հումքը չի կորցնում իր բուժիչ հատկությունները, բայց միջոցների արդյունավետությունը նվազում է 30-40% -ով:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։