Բնական դեղամիջոց շաքարի դեմ․ Օգտագործելով այն, կազատվեք առողջական մի շարք խնդիրներից

Դիտումներ 657

Բնական դեղամիջոց շաքարի դեմ․ Օգտագործելով այն, կազատվեք առողջական մի շարք խնդիրներից

Ծովաբողկը մթերք է, որի բուժիչ հատկությունները հայտնի են հիմնականում մրսածության և հազի բուժման համար։ Բայց դրանք չեն սահմանափակվում միայն այս հիվանդություններով։ Այս համեմունքն օգտակար է օրգանիզմի համար ոչ միայն սեզոնային հիվանդությունների դեպքում։

Ծովաբողկի օգտակար հատկությունները պայմանավորված են նրանով, որ այն հարուստ է մարդու օրգանիզմին անհրաժեշտ օգտակար նյութերով։

Ռուս էնդոկրինոլոգ, բժշկական գիտությունների թեկնածու Ելենա Սյուրաշկինան նշում է, որ այս համեմունքը մանրաթելերի, եթերայուղերի, ֆիտոնսիդների, վիտամին C, B1, B2, B3, B6, E և ֆոլաթթվի աղբյուր է։ Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալիում, կալցիում, մագնեզիում, նատրիում, ֆոսֆոր, երկաթ, մանգան, պղինձ և այլն։

Փորձագետը կիսում է նաև ծովաբողկի ևս մեկ կարևոր հատկություն՝ վիտամին C-ի կոնցենտրացիան դրա մեջ շատ ավելի բարձր է, քան նարինջում և նույնիսկ կիտրոնում, և այն կարելի է համեմատել միայն սև հաղարջի հետ։

Դրանում պարունակվող ֆիտոնսիդները սպանում են պաթոգեն միկրոբներին։ Ամենից հաճախ ծովաբողկը օգտագործվում է սուր շնչառական վիրուսային վարակների, հազի և տոնզիլիտի բուժման և կանխարգելման համար: 

Նրա բաղադրության մեջ ընդգրկված եթերային յուղերը հեշտացնում են հազի ժամանակ խորխի արտադրությունը, հատկապես եթե ծովաբողկը մեղրի հետ միասին օգտագործում են՝ պահպանելով հավասար համամասնություններ։ Այս դեղը պետք է ընդունել օրական երկու-երեք անգամ մեկ թեյի գդալի չափով։ Ծովաբողկի հյութը մեղրով նոսրացնելը նույնպես լավ միջոց է կոկորդի ցավի համար, սակայն կարևոր է պարբերաբար ողողել բերանը այս լուծույթով։

 

Ի՞նչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե ամեն օր մի քիչ ծովաբողկ ուտեք. 

Բժիշկ Ելենա Սյուրաշկինան ասում է, որ ծովաբողկի կանոնավոր օգտագործումը կարող է բարձրացնել մարմնի տոնուսը, խթանել էներգիայի արտադրությունը, օգնել պայքարել և կանխել մրսածությունը։

Ամենօրյա օգտագործման դեպքում այս համեմունքը բնական բուժում է ոչ միայն մրսածության դեմ: Շաքարային դիաբետի դեպքում այն ​​նորմալացնում է արյան շաքարի մակարդակը:

Ծովաբողկը ակտիվացնում է մարսողությունը և բարելավում նյութափոխանակությունը։ Նշված է այն մարդկանց համար, ովքեր ցանկանում են նիհարել։ Այս համեմունքը կարելի է ներառել սննդակարգում լեղապարկի, լյարդի և երիկամների մի շարք հիվանդությունների դեպքում։



Ինչպե՞ս օգտագործել ծովաբողկը՝ առողջությունը բարելավելու համար․ Խորհուրդներ մասնագետից

Ծովաբողկի բուժիչ հատկությունները հայտնի են վաղուց։ Բույսի տարբեր մասերից դեղամիջոցների ժողովրդական բաղադրատոմսերը մատչելի են, արդյունավետ, հեշտ պատրաստվող և ունեն շատ ավելի քիչ կողմնակի ազդեցություններ, քան հոդերի հիվանդությունների համար օգտագործվող որոշ դեղամիջոցներ:

 


Որպեսզի ծովաբողկը մաշկի այրվածքներ չառաջացնի՝ հետևեք ժողովրդական միջոցների պատրաստման այս կանոններին.

Բույսի թարմ հյութը շատ գրգռում է մաշկը, ուստի բոլոր այն ձևակերպումները, որտեղ բաղադրատոմսի քերած արմատը 50%-ից ավելի է, չպետք է կիրառվեն 2 ժամից ավելի:



Նույնը վերաբերում է օգտագործման հաճախականությանը. օրական ոչ ավելի, քան 3 անգամ (լավագույն տարբերակը 1-2 անգամ),
Խտացված կոմպրեսները չպետք է ծածկվեն կոմպրես թղթով կամ պոլիէթիլենով (դա կարող է առաջացնել մաշկի ծանր այրվածքներ):

 


Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ ծովաբողկի արմատն ավելի ընդգծված ազդեցություն ունի, քան տերևները, չոր հումքը չի կորցնում իր բուժիչ հատկությունները, բայց միջոցների արդյունավետությունը նվազում է 30-40% -ով:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը