Դիետոլոգը նշել է, թե ի՞նչ կլինի, եթե ուտեք մրգերի և բանջարեղենի կեղևը
Դիետոլոգ, բժշկական գիտությունների թեկնածու Դարիա Ռուսակովան բացատրեց, որ բանջարեղենի և մրգերի կեղևը պարունակում է կոպիտ սննդային մանրաթելեր, որոնք օգտակար են օրգանիզմի համար։
Այնուամենայնիվ, ժամանակակից աշխարհում արտադրանքը չի աճեցվում էկոլոգիական պայմաններում, այսինքն՝ թունաքիմիկատները, նիտրատները մնում են բույսերի վրա։
«Այս ամենը կեղեւի մեջ հնարավորինս շատ է կուտակվում։ Ցանկալի է մաքրել այն, քանի որ այն պարունակում է քիմիական վնասակար նյութերի ամենաբարձր կոնցենտրացիան» ,- պարզաբանել է մասնագետը։
Ավելին, բժիշկը խորհուրդ չի տալիս ուտել կոնֆետ ցիտրուսային մրգերի համով։ Բանն այն է, որ մրգերի երկարաժամկետ պահպանման և տեղափոխման համար դրանք մշակվում են մոմով և քիմիական նյութերով։
«Արտադրական արտադրության մեջ դաշտերում բույսերը մշակվում են, որպեսզի վնասատուները չուտեն, մոլախոտեր չաճեն։ Կեղևն ուտել չարժե»,- եզրափակեց նա։