Ի՞նչ կլինի, եթե ուտեք միայն միս

Դիտումներ 698

Ի՞նչ կլինի, եթե ուտեք միայն միս

Վերջին շրջանում ավելի ու ավելի շատ մարդիկ են որոշում բուսակեր դառնալ և հրաժարվել մսից։ Բայց ի՞նչ անել, եթե ամբողջությամբ հրաժարվեք բուսակերության գաղափարներից և բացարձակապես բանջարեղեն չուտեք:

Ձեր մարմինը կարող է խելագարվել: Այսպիսով, մի արեք դա, նույնիսկ եթե դուք իսկապես ատում եք ծաղկակաղամբը:
Նախ՝ միայն միս ուտելը հանգեցնում է օրգանիզմում բջջանյութի դեֆիցիտի, որն էլ իր հերթին հանգեցնում է փորկապության և անհանգստության։ Եվ սրանք ամենատհաճ հետեւանքները չեն։
Ածխաջրերից հրաժարվելը նշանակում է հրաժարվել էներգիա ստանալու ամենահեշտ ճանապարհից: Օրգանիզմը ստիպված կլինի անցնել ճարպերի այրման և բարձրացնել սպիտակուցի քայքայման արագությունը՝ կյանքը պահպանելու համար, ինչը բավականին վտանգավոր կողմնակի ազդեցություն ունի։
Սպիտակուցային թունավորումը, որի ախտանիշները ներառում են գլխապտույտ, սրտխառնոց, փորլուծություն և մահվան վտանգ, լյարդում արտադրվող ավելցուկային միզանյութ է, երբ սպիտակուցը վերածվում է գլյուկոզայի՝ էներգիա ստանալու համար:

 


Նապաստակի միսն այս առումով էլ ավելի վտանգավոր է։ Այն պարունակում է այնքան քիչ ճարպ, որ մարմինը ստիպված կլինի կլանել իր պաշարները: Ապացուցված է, որ միայն նապաստակի միս ուտելը կարող է հանգեցնել ծայրահեղ թերսնման։
Մեկ այլ պոտենցիալ մարդասպան, եթե նախորդը բավարար չէր, վիտամին C-ի պակասն է: Մարդիկ այն քիչ կենդանի արարածներից են, որոնք չեն կարողանում ինքնուրույն արտադրել այն:
Սննդակարգում այս վիտամինի պակասը առաջացնում է կարմրախտ, որի ախտանիշներն են՝ ատամների կորուստ, լնդերի արյունահոսություն և նույնիսկ անհատականության փոփոխություններ: Ծայրահեղ դեպքերում կարմրախտը հանգեցնում է մահվան:
Վիտամին C-ն քայքայվում է եփելու ժամանակ բարձր ջերմաստիճանից, ուստի այն կարող եք ստանալ հում միս ուտելով։ Մյուս կողմից, դա հանգեցնում է վնասակար բակտերիաների և մակաբույծների կողմից վարակվելու վտանգի։

 

https://you-journal.ru/cognitive/health/chto-budet-esli-pitatsya-tolko-myasom

Ի՞նչ կլինի, եթե ուտեք միայն միս

Վերջին շրջանում ավելի ու ավելի շատ մարդիկ են որոշում բուսակեր դառնալ և հրաժարվել մսից։ Բայց ի՞նչ անել, եթե ամբողջությամբ հրաժարվեք բուսակերության գաղափարներից և բացարձակապես բանջարեղեն չուտեք:
Ձեր մարմինը կարող է խելագարվել: Այսպիսով, մի արեք դա, նույնիսկ եթե դուք իսկապես ատում եք ծաղկակաղամբը:
Նախ՝ միայն միս ուտելը հանգեցնում է օրգանիզմում բջջանյութի դեֆիցիտի, որն էլ իր հերթին հանգեցնում է փորկապության և անհանգստության։ Եվ սրանք ամենատհաճ հետեւանքները չեն։
Ածխաջրերից հրաժարվելը նշանակում է հրաժարվել էներգիա ստանալու ամենահեշտ ճանապարհից: Օրգանիզմը ստիպված կլինի անցնել ճարպերի այրման և բարձրացնել սպիտակուցի քայքայման արագությունը՝ կյանքը պահպանելու համար, ինչը բավականին վտանգավոր կողմնակի ազդեցություն ունի։
Սպիտակուցային թունավորումը, որի ախտանիշները ներառում են գլխապտույտ, սրտխառնոց, փորլուծություն և մահվան վտանգ, լյարդում արտադրվող ավելցուկային միզանյութ է, երբ սպիտակուցը վերածվում է գլյուկոզայի՝ էներգիա ստանալու համար:
Նապաստակի միսն այս առումով էլ ավելի վտանգավոր է։ Այն պարունակում է այնքան քիչ ճարպ, որ մարմինը ստիպված կլինի կլանել իր պաշարները: Ապացուցված է, որ միայն նապաստակի միս ուտելը կարող է հանգեցնել ծայրահեղ թերսնման։
Մեկ այլ պոտենցիալ մարդասպան, եթե նախորդը բավարար չէր, վիտամին C-ի պակասն է: Մարդիկ այն քիչ կենդանի արարածներից են, որոնք չեն կարողանում ինքնուրույն արտադրել այն:
Սննդակարգում այս վիտամինի պակասը առաջացնում է կարմրախտ, որի ախտանիշներն են՝ ատամների կորուստ, լնդերի արյունահոսություն և նույնիսկ անհատականության փոփոխություններ: Ծայրահեղ դեպքերում կարմրախտը հանգեցնում է մահվան:
Վիտամին C-ն քայքայվում է եփելու ժամանակ բարձր ջերմաստիճանից, ուստի այն կարող եք ստանալ հում միս ուտելով։ Մյուս կողմից, դա հանգեցնում է վնասակար բակտերիաների և մակաբույծների կողմից վարակվելու վտանգի։



Ինչու չի կարելի ձեռքերով հունցել աղացած միսը. տնային տնտեսուհիների մեծ մասի բացահայտ սխալը

Շատ տնային տնտեսուհիներ սովորել են մսի հիմքը ձեռքերով հունցել: Այս գործողությունը կատարում են ինչպես երիտասարդ, այնպես էլ փորձառու տնային տնտեսուհիները։

Այնուամենայնիվ, այս մեթոդի հանրաճանաչությունը ամենևին չի նշանակում մոտեցման ճիշտություն:

 

 

 

Եթե ​​սովոր եք ձեռքերով աղացած միս հունցել, ապա մի զարմացեք, որ կոտլետները կատարյալ դուրս չեն ստացվի։

Եթե ​​մսի հիմքը խառնելիս օգտագործեք ձեռքերը, զանգվածը չափազանց միատարր կդառնա։

Լցոնումը կկորցնի իր «օդափոխությունը»։  Նման զանգվածից դժվար է հյութեղ, նուրբ ու բուրավետ կոտլետներ պատրաստել։



 

Ինչպես հունցել աղացած միսը

Օգտագործեք սիլիկոնե խոհանոցային սպաթուլա, որը հատուկ նախագծված է այս ընթացակարգի համար:

Եթե ​​դուք չունեք այս սարքը, ապա կարող եք սովորական գդալ վերցնել։ Բայց ոչ մի դեպքում ձեռքերով մի խառնեք աղացած միսը։

Եթե ​​հետևեք վերը նշված բոլոր խորհուրդներին, ապա կոտլետները կլինեն հյութեղ։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը