Ի՞նչ կլինի, եթե ուտեք միայն միս
Վերջին շրջանում ավելի ու ավելի շատ մարդիկ են որոշում բուսակեր դառնալ և հրաժարվել մսից։ Բայց ի՞նչ անել, եթե ամբողջությամբ հրաժարվեք բուսակերության գաղափարներից և բացարձակապես բանջարեղեն չուտեք:
Ձեր մարմինը կարող է խելագարվել: Այսպիսով, մի արեք դա, նույնիսկ եթե դուք իսկապես ատում եք ծաղկակաղամբը:
Նախ՝ միայն միս ուտելը հանգեցնում է օրգանիզմում բջջանյութի դեֆիցիտի, որն էլ իր հերթին հանգեցնում է փորկապության և անհանգստության։ Եվ սրանք ամենատհաճ հետեւանքները չեն։
Ածխաջրերից հրաժարվելը նշանակում է հրաժարվել էներգիա ստանալու ամենահեշտ ճանապարհից: Օրգանիզմը ստիպված կլինի անցնել ճարպերի այրման և բարձրացնել սպիտակուցի քայքայման արագությունը՝ կյանքը պահպանելու համար, ինչը բավականին վտանգավոր կողմնակի ազդեցություն ունի։
Սպիտակուցային թունավորումը, որի ախտանիշները ներառում են գլխապտույտ, սրտխառնոց, փորլուծություն և մահվան վտանգ, լյարդում արտադրվող ավելցուկային միզանյութ է, երբ սպիտակուցը վերածվում է գլյուկոզայի՝ էներգիա ստանալու համար:
Նապաստակի միսն այս առումով էլ ավելի վտանգավոր է։ Այն պարունակում է այնքան քիչ ճարպ, որ մարմինը ստիպված կլինի կլանել իր պաշարները: Ապացուցված է, որ միայն նապաստակի միս ուտելը կարող է հանգեցնել ծայրահեղ թերսնման։
Մեկ այլ պոտենցիալ մարդասպան, եթե նախորդը բավարար չէր, վիտամին C-ի պակասն է: Մարդիկ այն քիչ կենդանի արարածներից են, որոնք չեն կարողանում ինքնուրույն արտադրել այն:
Սննդակարգում այս վիտամինի պակասը առաջացնում է կարմրախտ, որի ախտանիշներն են՝ ատամների կորուստ, լնդերի արյունահոսություն և նույնիսկ անհատականության փոփոխություններ: Ծայրահեղ դեպքերում կարմրախտը հանգեցնում է մահվան:
Վիտամին C-ն քայքայվում է եփելու ժամանակ բարձր ջերմաստիճանից, ուստի այն կարող եք ստանալ հում միս ուտելով։ Մյուս կողմից, դա հանգեցնում է վնասակար բակտերիաների և մակաբույծների կողմից վարակվելու վտանգի։
https://you-journal.ru/cognitive/health/chto-budet-esli-pitatsya-tolko-myasom
Ի՞նչ կլինի, եթե ուտեք միայն միս
Վերջին շրջանում ավելի ու ավելի շատ մարդիկ են որոշում բուսակեր դառնալ և հրաժարվել մսից։ Բայց ի՞նչ անել, եթե ամբողջությամբ հրաժարվեք բուսակերության գաղափարներից և բացարձակապես բանջարեղեն չուտեք:
Ձեր մարմինը կարող է խելագարվել: Այսպիսով, մի արեք դա, նույնիսկ եթե դուք իսկապես ատում եք ծաղկակաղամբը:
Նախ՝ միայն միս ուտելը հանգեցնում է օրգանիզմում բջջանյութի դեֆիցիտի, որն էլ իր հերթին հանգեցնում է փորկապության և անհանգստության։ Եվ սրանք ամենատհաճ հետեւանքները չեն։
Ածխաջրերից հրաժարվելը նշանակում է հրաժարվել էներգիա ստանալու ամենահեշտ ճանապարհից: Օրգանիզմը ստիպված կլինի անցնել ճարպերի այրման և բարձրացնել սպիտակուցի քայքայման արագությունը՝ կյանքը պահպանելու համար, ինչը բավականին վտանգավոր կողմնակի ազդեցություն ունի։
Սպիտակուցային թունավորումը, որի ախտանիշները ներառում են գլխապտույտ, սրտխառնոց, փորլուծություն և մահվան վտանգ, լյարդում արտադրվող ավելցուկային միզանյութ է, երբ սպիտակուցը վերածվում է գլյուկոզայի՝ էներգիա ստանալու համար:
Նապաստակի միսն այս առումով էլ ավելի վտանգավոր է։ Այն պարունակում է այնքան քիչ ճարպ, որ մարմինը ստիպված կլինի կլանել իր պաշարները: Ապացուցված է, որ միայն նապաստակի միս ուտելը կարող է հանգեցնել ծայրահեղ թերսնման։
Մեկ այլ պոտենցիալ մարդասպան, եթե նախորդը բավարար չէր, վիտամին C-ի պակասն է: Մարդիկ այն քիչ կենդանի արարածներից են, որոնք չեն կարողանում ինքնուրույն արտադրել այն:
Սննդակարգում այս վիտամինի պակասը առաջացնում է կարմրախտ, որի ախտանիշներն են՝ ատամների կորուստ, լնդերի արյունահոսություն և նույնիսկ անհատականության փոփոխություններ: Ծայրահեղ դեպքերում կարմրախտը հանգեցնում է մահվան:
Վիտամին C-ն քայքայվում է եփելու ժամանակ բարձր ջերմաստիճանից, ուստի այն կարող եք ստանալ հում միս ուտելով։ Մյուս կողմից, դա հանգեցնում է վնասակար բակտերիաների և մակաբույծների կողմից վարակվելու վտանգի։
Ինչու չի կարելի ձեռքերով հունցել աղացած միսը. տնային տնտեսուհիների մեծ մասի բացահայտ սխալը
Շատ տնային տնտեսուհիներ սովորել են մսի հիմքը ձեռքերով հունցել: Այս գործողությունը կատարում են ինչպես երիտասարդ, այնպես էլ փորձառու տնային տնտեսուհիները։
Այնուամենայնիվ, այս մեթոդի հանրաճանաչությունը ամենևին չի նշանակում մոտեցման ճիշտություն:
Եթե սովոր եք ձեռքերով աղացած միս հունցել, ապա մի զարմացեք, որ կոտլետները կատարյալ դուրս չեն ստացվի։
Եթե մսի հիմքը խառնելիս օգտագործեք ձեռքերը, զանգվածը չափազանց միատարր կդառնա։
Լցոնումը կկորցնի իր «օդափոխությունը»։ Նման զանգվածից դժվար է հյութեղ, նուրբ ու բուրավետ կոտլետներ պատրաստել։
Ինչպես հունցել աղացած միսը
Օգտագործեք սիլիկոնե խոհանոցային սպաթուլա, որը հատուկ նախագծված է այս ընթացակարգի համար:
Եթե դուք չունեք այս սարքը, ապա կարող եք սովորական գդալ վերցնել։ Բայց ոչ մի դեպքում ձեռքերով մի խառնեք աղացած միսը։
Եթե հետևեք վերը նշված բոլոր խորհուրդներին, ապա կոտլետները կլինեն հյութեղ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։