Ի՞նչ կլինի, եթե միկրոալիքային վառարանում մի կտոր օճառ դնեք
Երբևէ մտածե՞լ եք, թե ինչ կլինի օճառի հետ, եթե այն դնեք միկրոալիքային վառարանում:
Բայց դուք չեք կարող պատկերացնել, թե ինչ արդյունք կունենա: Դա կարող է նույնիսկ շատ օգտակար լինել։
Եթե ցանկանում եք ինքներդ ձեզ և ձեր երեխային զբաղեցնել, ապա վերցրեք օճառը և այն դրեք միկրոալիքային վառարանում: Դրեք ժամաչափը 2 րոպե և սպասեք:
15 վայրկյան անց դուք կսկսեք նկատել, որ օճառը կսկսի փոխվել (դեֆորմացվել):
Ամեն անցնող վայրկյանի հետ դուք ավելի ու ավելի կնկատեք, թե ինչպես է օճառը ստանում այլ ձև: Եվ 2 րոպեի ընթացքում դուք կտեսնեք հսկայական ամպ ձեր միկրոալիքային վառարանում:
Եվ ամբողջ գաղտնիքն այն է, որ օճառը պարունակում է օդային պղպջակներ։ Երբ տաքանում են, դրանք սկսում են մեծանալ, ինչի արդյունքում օճառն ինքն է մեծանում։
Եվ փորձը հաջողվեց: 2 րոպեից դուք կխաղաք ամենանուրբ օճառի սուֆլեի հետ։ Խնդրում ենք նկատի ունենալ, որ սա փրփուր չէ, այլ պուդինգի մի տեսակ զանգված:
Այս «սուֆլե ամպը» կարող է օգտագործվել ինչպես լվացվելու, այնպես էլ որպես բյուջետային ցնցուղ գել։
Այս ամպը ձեզ կծառայի ոչ միայն մեկ անգամ, այլ մի քանի շաբաթ օգտագործելու համար:
Ի՞նչ կլինի, եթե միկրոալիքային վառարանում հալեցնեք մեղրը
Երբեմն տնային տնտեսուհիները նկատում են, որ մեղրը փոխել է իր խտությունը։ Կարո՞ղ է սա ինչ-որ կերպ շտկվել:
Մեղվաբույծ Մարգարիտա Բուկինան բացատրեց, որ մեղրը կարելի է վերադարձնել իր նախկին վիճակին ջրային բաղնիքում: Դա անելու համար վերցրեք տաք ջրով տարա և դրա մեջ մի բանկա մեղր դրեք։
«Մեղրը պետք է անընդհատ խառնել, որպեսզի միասեռ լինի։ Ջուրը պետք է լինի ոչ ավելի, քան 40 ° C. սա այն օպտիմալ ջերմաստիճանն է, որը կհալեցնի և կպահպանի օգտակար հատկությունները»,- կիսվել է փորձագետը:
Բայց մեղվապահը խորհուրդ չի տալիս մեղրը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում։ Նրա խոսքով, խոհանոցային սարքը կզրկվի բոլոր սննդանյութերից:
«Միկրոալիքային վառարանում դուք ստանում եք պարզապես քաղցր կոնֆետ մեղրի տեսքով: Դրանում ոչ մի օգտակար հատկություն չի լինի», - եզրափակեց Բուկինան:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։