Ի՞նչ է կանդիոզը և ինչպես վերացնել և կանխել այն բնական ճանապարհով

Դիտումներ 341

Ի՞նչ է կանդիոզը և ինչպես վերացնել և կանխել այն բնական ճանապարհով

Կանդիոզը հանդիպում է յուրաքանչյուր մարդու մարսողական տրակտում, կոկորդում և բերանում։  Ամենատարածված ձևը կոչվում է Candida Albicans:

Մարդկանց մեծ մասը չի գիտակցում, որ անցանկալի բակտերիաները, վիրուսները և այլ պաթոգենները մշտապես առկա են իրենց մարմնում: Բայց դա սպառնում է մեր առողջությանը միայն այն դեպքում, երբ իմունային համակարգը չի կարող այն վերահսկողության տակ պահել:

Երբ մարմինը թուլանում է մի շարք պատճառներով, այն դառնում է խոցելի այս պաթոգենների հարձակման համար:

Երբ օրգանիզմում քրոնիկական չափով գերազանցում է քենդիդիոզը, այն կարող է հանգեցնել տարբեր ֆիզիկական և հոգեկան վիճակների: Կանդիոզի  գերարտադրությունը կարող է առաջանալ որովայնի ցավի, մաշկի վարակների և որոշ ճանաչողական խանգարումների դեպքում:

 



Մթերքներ, որոնցից պետք է խուսափել կանդիոզի դեմ պայքար սկսելիս

Թարմ, չորացրած և պահածոյացված քաղցր մրգեր և բանջարեղեն, ինչպես նաև մրգային հյութեր

Հնեցված պանիր

Հավելանյութեր և կոնսերվանտներ

Ալկոհոլ

Էներգետիկ ըմպելիքներ, կոֆեին

Ոչ ալկոհոլային ըմպելիքներ

Սնձան պարունակող մթերքներ

Սունկ և տրյուֆել

Շաքարավազ

Միս, որը նիհար չէ

Սոյա

 

Մթերքներ, որոնք անհրաժեշտ են, երբ դուք կանդիդոզով դիետա եք պահում

Թթու մրգեր և բանջարեղեն

Կանաչ լոբի

Բրոկկոլի

Ծաղկակաղամբ

Կաղամբ

Նեխուր

Բիբար

Շվեյցարական բազուկ

Սպանախ

Սխտոր

Սոխ

Բողկ

Օրգանական խնձորի քացախ

Բնական յոգուրտ (ցանկալի է տնական)

Ֆերմենտացված կաղամբ

Լոռամրգի հյութ

Կան այլ եղանակներ, ճիշտ սննդակարգով դուք կարող եք ակտիվացնել ձեր բուժումը ձեր մարմնից կանդիոզը վերացնելու համար: Նրանք խորհուրդ են տրվում ձեզ ավելի արագ արդյունքներ ստանալու համար ձեր մարմնից կանդիոզի վերացման նպատակին հասնելու համար:

 



 

Քրքումը՝ որպես քենդիդիոզի միջոց

Կուրկումինը քրքումի հիմնական ակտիվ բաղադրիչներից մեկն է, որը հայտնի համեմունք է Հնդկաստանում: Լաբորատոր փորձերը ցույց են տալիս, որ կուրկումինը կարող է սպանել կանդիոզը:

 

Կոկոսի յուղ կանդիոզի համար

Կանդիոզը խմորիչը մանրադիտակային բորբոս է, որը ապրում է մաշկի, բերանի կամ աղիքների շուրջ: Նրանք սովորաբար անվնաս են, բայց կարող են վարակների պատճառ դառնալ, երբ մարմնի պաշտպանիչ ուժերը թուլանում են:

 

Բույսերն ունեն իրենց պաշտպանությունը սնկերի դեմ: Իսկ ոմանք նաև արտադրում են միացություններ, որոնք թունավոր են սնկերի համար:

Լավ օրինակ է կոկոսի լաուրինաթթուն՝ հագեցած ճարպաթթու է: Այն լայնորեն ուսումնասիրվել է իր հակամանրէային և հակասնկային ազդեցության համար:

Կոկոսի յուղը գրեթե 50% լաուրաթթու է: Արդյունքում, սա այն դարձնում է լաուրաթթվի ամենահարուստ սննդային աղբյուրներից մեկը:



Ամենաընթերցվածը