Ի՞նչ հիվանդություն կարող է առաջացնել խոզի բուդը․ Իմացեք այս մասին, նոր կերեք խոզի բուդը
Շուտով Ամանոր է և անհնար է պատկերացնել Ամանորը առանց խոզի բդի։ Ոչ միայն խոզի միսը կամ խոզի բուդը, այլ ցանկացած մթերք օգտակար են օրգանիզմի համար, եթե այն չափավոր քանակի ես օգտագործում։
Իսկ եթե շատ ես ուտում խոզի մսի, առհասարակ խոզի բուդ ամանորյա օրերին, կարող վտանգ հանդիսանալ օրգանիզմի համար։
Խոզի միսը պարունակում է խոլեստերինի և լիպիդների մեծ քանակություն: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ մեծ քանակությամբ հակամարմիններ, աճի հորմոններ, խոլեստերեինի և լիպիդների մեծ քանակություն պարունակելու պատճառով խոզի միսը ռեալ վտանգ է ներկայացնում մարդու առողջության համար:
Բացի վերոնշյալից խոզի միսը հաճախ վարակված է լինում մարդու օրգանիզմի համար վտանգավոր մակաբույծներով, մասնավորապես տրիխինայով՝ կլոր չարորակ մակաբույծ որթ, որը լինում է խոզի մկանային հյուսվածքների շերտերում:
Սրանք օրգանիզմում հայտնվելուց մտնում են սրտամկանի մեջ և սկսում են բազմանալ, ինչը մարդու համար կարող է մահացու վտանգավոր լինել: Եվ եթե այսօր նորագույն տեխնոլոգիաներով հնարավոր է հայտնաբերել դրանց առկայությունը խոզի մսի մեջ, ապա ընդամենը մի քանի տասնամյակ առաջ դա տեխնիկապես անհնար էր և յուրաքանչյուրը, ով խոզի միս էր ուտում ռիսկի էր դիմում վարակվել տրիխինայով:
Դրա համար խորհուրդ է տրվում ուտել տնային պայմաններում աճեցված խոզի միս և իհարկե սահմանափակ քանակությամբ: