Ի՞նչ անել, եթե ձեր հոդերը ցավում են․ Անհրաժեշտ չէ մշտապես ընդունել ուժեղ ցավազրկող դեղամիջոցներ կամ անմիջապես համաձայնել թանկարժեք ներարկմանը
Անհրաժեշտ չէ մշտապես ընդունել ուժեղ ցավազրկող դեղամիջոցներ կամ անմիջապես համաձայնել թանկարժեք նորաձեւ «ներարկմանը»: Կոմպրեսներով եւ քսուքներով տարածական բուժումը երբեմն շատ ավելի արդյունավետ է լինում:
1 ճաշի գդալ մեղրը լավ խառնեք 1 ճաշի գդալ աղի հետ: Խառնուրդը դնել բամբակյա կտորի վրա, ծածկել ցավոտ հատվածը, ապա տաք փաթաթել: Ամեն օր կիրառեք գիշերը (առավոտյան հեռացրեք այն) մինչեւ ցավի անհետանալը:
Ինչ չի կարելի ուտել հոդատապի ժամանակ. Այս բանջարեղենների մասին պետք է իմանալ
Շատերը տառապում են լուրջ հիվանդությամբ՝ հոդատապով։ Վիճակը բարելավելու համար կարևոր է դադարեցնել որոշակի բանջարեղենի օգտագործումը: Դիտարկենք դրանք ավելի մանրամասն:
Թրթնջուկ
Այն պարունակում է օքսալաթթու, որը հանգեցնում է չլուծվող աղերի առաջացմանը։
Սա վատացնում է հոդատապով հիվանդի ինքնազգացողությունը։
Կանաչ սոխ
Սոխը չափազանց օգտակար բանջարեղեն է, սակայն դրա սալիցիլատները վնասակար են հոդատապով հիվանդ մարդկանց համար։
Բողկ
Բողկը կարող է գրգռել մարդու աղիքները։ Մեծ քանակությամբ օգտագործելու դեպքում հոդատապով հիվանդը կարող է զգալ ուժեղ քոր ամբողջ մաշկի վրա, կոկորդում այրվող սենսացիա, թուլություն և ավելորդ քրտնարտադրություն:
Վարունգ
Դրանց օգտագործումը կարող է բացասաբար ազդել երիկամների աշխատանքի վրա՝ միզաթթվի կոնցենտրացիայի ավելացման պատճառով:
Սպանախ
Սպանախը պարունակում է օքսալաթթու, որը վնասակար է հոդատապով հիվանդների համար։
Այդ իսկ պատճառով ավելի լավ է հրաժարվել այս կանաչիի օգտագործումից։
Այժմ դուք գիտեք, թե ինչ բանջարեղեններ չեք կարող ուտել հոդատապի ժամանակ:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։