Հզոր կաղամբով ապուր դիետա պահողների համար, որը կխթանի ձեր նիհարելու ջանքերը
Ենթադրվում է, որ կաղամբով ապուրի դիետան 7-օրյա սննդակարգ է, որը նախատեսված է ցածր կալորիականությամբ կաղամբով ապուր ուտելու շուրջ:
Նկատի ունեցեք այս բաղադրիչները, որոնք ներառված են կաղամբով ապուրի բաղադրատոմսում: Դրանք բոլորն էլ շատ ցածր կալորիականությամբ են, սննդարար և հակաբորբոքային։ Այս բաղադրիչներից յուրաքանչյուրը ընտրված է իր յուրահատուկ բուժիչ հատկությունների համար՝ միաժամանակ օգնելով թեթևացնել ձեր քաշը կորցնելու ջանքերը
Կաղամբ
Իհարկե, կաղամբը այս ապուրի բաղադրատոմսի հիմնական բաղադրիչն է: Կաղամբը ցածր կալորիականություն ունի և մեծ քանակությամբ բջջանյութ: Ինչպես բոլոր խաչածաղկավոր բանջարեղենները, կաղամբը նույնպես պարունակում է սուլֆորաֆան, որը հակաբորբոքային միացություն է։ Այն նպաստում է լյարդի և երիկամների դետոքսիկացմանը և բարելավում է կանոնավորությունը, ինչը մեղմորեն կնպաստի քաշի կորստին անվտանգ և առողջ ձևով:
Նեխուր
Նեխուրը պարունակում է օրգանական նատրիում, որն օգնում է իջեցնել արյան ճնշումը և նպաստում է երիկամների առողջ և նորմալ աշխատանքին՝ օգնելով հեռացնել տոքսինները մարմնից:
Քաղցր կարտոֆիլ
Քաղցր կարտոֆիլը բնական հակաբորբոքային մթերք է, որը պարունակում է 1000 անգամ ավելի շատ բետա-կարոտին, քան սպիտակ կարտոֆիլը և հագեցած է սննդարար նյութերով: Այն ապահովում է մանրաթելեր, որոնք օգնում են ձեր կանոնավորությանը, կայունացնում և նվազեցնում ձեր ինսուլինի դիմադրությունը:
Գազար
Գազարը ևս մեկ հակաբորբոքային մթերք է, որն օգտակար է լյարդի և երիկամների մաքրման համար: Այն հարուստ է բջջանյութով, ունի միզամուղ ազդեցություն և օգնում է օրգանիզմից դուրս բերել ավելորդ հեղուկը՝ նվազեցնելով ջրի կուտակումը
Լոլիկ
Լոլիկը հակաօքսիդանտ և միզամուղ հատկություն ունի և օգնում է բարելավել մարսողական աշխատանքը: Այն նաև օգնում է դետոքսիկացնել լյարդը և երիկամները:
Սունկ
Ձեր ապուրի համար կարող եք օգտագործել ցանկացած տեսակի սունկ։ Սնկերը հարուստ են հակաօքսիդանտներով և հանքանյութերով, որոնք պաշտպանում են ձեր մարմինը ազատ ռադիկալների վնասից՝ միաժամանակ ուժեղացնելով ձեր իմունային համակարգը:
Սխտոր և կոճապղպեղ
Սխտորն ու կոճապղպեղը հիանալի հակամանրէային մթերքներ են, որոնք գործում են որպես բնական հակաբիոտիկ և իմունային ուժեղացուցիչ՝ չեզոքացնելու ազատ ռադիկալները ձեր օրգանիզմում: Դրանք նաև արդյունավետ արյան նոսրացուցիչներ են, որոնք պաշտպանում են ձեր մարմինը խցանված արյան մակարդուկներից: Ե՛վ սխտորը, և՛ կոճապղպեղը հիանալի կերպով մաքրում են օրգանիզմը։
Քրքումի փոշի
Քրքումի փոշին ավելացվում է կաղամբով ապուրի համը բարելավելու համար, և դուք նաև վայելում եք լյարդը մաքրելու և առողջության ընդհանուր օգուտները:
Չաման սերմի փոշի
Չաման սերմերի որոշ եզակի առողջարար առավելություններ ներառում են մարմնի նյութափոխանակությունը արագացնելու և անառողջ սննդի հանդեպ ախորժակը (կամ փափագը) նվազեցնելու ունակությունը:
Սպիտակ պղպեղի փոշի
Սպիտակ պղպեղը պարունակում է պիպերին, որն օգնում է բարելավել քրքումի կլանումը: Այն նաև պարունակում է կապսաիցին, որն արձակում է ջերմություն՝ արթրիտի և մկանների այտուցի կամ սպազմի հետևանքով առաջացած ցավը մեղմելու համար:
Ծովի աղ
Ծովի աղը պարունակում է ավելի քան 84 հանքանյութ, ուստի սա այս հանքանյութերը բնական կերպով կուլ տալու միջոցներից մեկն է: Ծովի աղը օգնում է կարգավորել արյան ճնշումը, կանխել ավելորդ թթվայնությունը մարմնում և թեթևացնել այտուցը (ջրի պահպանումը)՝ այս ամենը նպաստելու ձեր քաշի կորստի ջանքերին, անվտանգ:
Հավի միս
Ի վերջո, հավի ոսկորները կամ պարզապես հավի միսը ընտրովի են այս կաղամբով ապուրի բաղադրատոմսի համար: Միշտ օգտագործեք օրգանական հավի ոսկորներ/միս, երբ կարող եք:
Բաղադրիչներ
600-700 գ մսային ոսկոր
¼ կանաչ կաղամբ, կտրատած
2 նեխուրի ձողիկներ, կտրատած (ըստ ցանկության)
1 մեծ սոխ, կեղևավորված և մանր կտրատած
1 գազար, կտրատած
1 միջին չափի քաղցր կարտոֆիլ, կեղևազրկված և կտրատված
1 տուփ սունկ, կտրատած
2 լոլիկ, կտրատած - սերմերը հանված
3-4 մեխակ սխտոր, մանրացված
1 ճաշի գդալ կոճապղպեղ, կեղևը հանված և մանր կտրատած
1 թեյի գդալ քրքումի փոշի
1 թեյի գդալ չաման
1 թեյի գդալ փոշի սպիտակ պղպեղ
Ծովի աղ ըստ ճաշակի
Չժանգոտվող պողպատից մեծ կաթսայում ավելացրեք լվացված ոսկրային միսը և կաթսան կիսով չափ լցրեք (մոտ 2,5 լիտր կամ 85 ունցիա ջուր): Դնել վառարանի վրա ուժեղ կրակի վրա՝ մինչև եռա։ Կրճատել ջերմությունը նվազագույնի: Ավելացնել քրքում, չաման և պղպեղ։ Խառնել։
Ավելացնել ամեն ինչ՝ կաղամբ, նեխուր, սոխ, գազար, քաղցր կարտոֆիլ, սունկ, լոլիկ, սխտոր և կոճապղպեղ։
Կափարիչը փակեք և թողեք եփվի մոտ 80-90 րոպե։
Ավելացրեք ծովի աղը ըստ ճաշակի:
Մատուցեք տաք վիճակում և վայելեք: