Հղիների և երեխաների համար ամենաօգտակար միսը․ Այն նաև սրտի համար լավագույն մթերքն է
Հնդկահավի միսը դիետիկ սնունդ է:
Հնդկահավի 100 գրամ եփած միսը 190 կկալ է, իսկ հումը՝ 115 կկալ։
Այն դյուրամարս է և ունի ցածր յուղայնություն:
Հնդկահավի միսը հարուստ է սպիտակուցներով,
վիտամիններով՝ A, E, B6,B2, B12, PP և
հանքային նյութերով՝ երկաթ Fe, ֆոսֆոր P, մագնեզիում Mg, նատրիում Na, սելեն Se ,ցինկ Zn,մանգան Mn:
1 բաժին հնդկահավի միսը լրացնում է PP վիտամինի ամենօրյա պահանջը:
Հաճախ ուտելու դեպքում նպաստում է իմունային համակարգի ամրապնդմանը։
Բարենպաստ ազդեցություն է թողնում սրտանոթային համակարգի վրա։
Կարգավորում է նյարդային համակարգի աշխատանքը, օգնում պաշտպանվել անքնությունից։
Խորհուրդ է տրվում ներառել հղի և կրծքով կերակրող կանանց սննդաբաժնում։
Շատ օգտակար է ավելորդ քաշ ունեցող մարդկանց համար։
Հնդկահավի միսը ալերգիա չի առաջացնում և այդ իսկ պատճառով էլ մտնում է երեխաների սննդակարգի պարտադիր ռացիոնիում: