Հունական շատ համեղ և հեշտ պատրաստվող կաղամարների բաղադրատոմս
Կալամար
Բուսական յուղ
Ռիկոտա (կամ այլ պանիր)
Պղպեղ
Սխտոր
Մաղադանոս (3 ճյուղ)
Սամիթ (3 ճյուղ)
Աղացած սև պղպեղ
Աղ
Կեղևազատեք կաղամարները, ներքին թաղանթներից, հանեք խիտինային թիթեղը և փորը։ Լավ լվանալ։
Բուլղարական պղպեղը մաքրել սերմերից և ցողունից և կտրատել փոքր խորանարդիներով: Ճաշատեսակն ավելի գեղեցիկ դարձնելու համար կարող եք վերցնել տարբեր գույների պղպեղներ, օրինակ՝ կարմիր և դեղին։
Ձեռքերով մանրացնեք ռիկոտան: Ռիկոտան կարելի է փոխարինել ցանկացած այլ պանրով ըստ ճաշակի՝ սովորական ռուսական, մոցարելլա, սուլուգունի, ֆետա, բրինզա կամ կաթնաշոռ։
Սամիթն ու մաղադանոսը լվանալ, չորացնել և մանր կտրատել։
Մի ամանի մեջ միացրեք ռիկոտան, բուլղարական պղպեղը, կտրատած խոտաբույսերը, մամլիչով անցկացրած սխտորի մեխակները, աղը և աղացած սև պղպեղը։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:
Պատրաստի պանրի և բանջարեղենի խառնուրդով լցնել կաղամարները։
Տաքացրեք բուսական յուղը տապակի մեջ միջին ջերմության վրա: Դրեք կաղամարները և տապակել մոտ 1-2 րոպե յուրաքանչյուր կողմից մինչև ոսկե կեղև ունենա: Չարժե ավելի երկար տապակել, որպեսզի կաղամարները չչորանան։
Պատրաստի կաղամարները տեղափոխել ափսեի մեջ և մատուցել՝ զարդարված թարմ կանաչեղենով։ Բարի ախորժակ!