Հունական աղցանի դասական բաղադրատոմս

Դիտումներ 588

Հունական աղցանի դասական բաղադրատոմս

Հունական աղցան պատրաստելը . Սա ավանդական ուտեստ է, որին Հունաստանում և միջերկրածովյան այլ երկրներում ավելի ծանոթ են Հորիատիկի (հունարենից՝ գյուղական աղցան) անվան տակ։ Ավանդաբար, աղցանն առանձնանում է բանջարեղենի մեծ կտրվածքով։ Իսկ այս բաղադրատոմսը պատրաստելիս ամենակարևորը թարմ ու որակյալ բանջարեղենի առկայությունն է։ Աղցանի հիմնական բաղադրիչը ֆետան է՝ ոչխարի կամ այծի կաթից պատրաստված հունական պանիր: 

 

 

Հունական աղցան պատրաստելու համար լավագույնն է օգտագործել սոխի քաղցր սորտերը։ Ղրիմի քաղցր սոխը լավագույնս համապատասխանում է: Այս աղցանի համար որպես համեմունք հաճախ օգտագործվում են չոր խոտաբույսեր, ինչպիսիք են օրեգանոն: Կարող եք նաև օգտագործել իտալական կամ հունական խոտաբույսերի չոր խառնուրդ:

 


Հունական աղցանի բաղադրիչներ

 

 

  • Ֆետա պանիր - 250 գ

  • Բուլղարական պղպեղ - 1 հատ

  • Լոլիկ - 2-3 հատ

  • Վարունգ - 1-2 հատ

  • Հազար - 30-50 գ

  • Ռեհան - 1 ճյուղ

  • սոխ - 1 հատ

  • Ձիթապտուղ առանց կորիզների - 100 գ

  • Կիտրոն - 0,5 հատ

  • Ձիթապտղի յուղ - 3-4 ճաշի գդալ

  • Աղ - 3-4 պտղունց

  • Սև աղացած պղպեղ - 2-3 պտղունց



Ինչպես պատրաստել հունական աղցան

  1. Մաքրել սոխը և կտրատել բարակ օղակների մեջ։ Լավագույնն է օգտագործել Ղրիմի քաղցր կամ աղցան սոխը:

  2. Վարունգը լվացեք, երկայնքով կտրատեք 4 մասի և խոշոր «խորանարդիկների» կտրատեք։ Ցանկության դեպքում վարունգը կարելի է օղակաձև կտրատել կամ ձեզ հարմար այլ ձևով։

    Օգտագործելուց առաջ ջերմոցային վարունգը ավելի լավ է 20-30 րոպե թրջել սենյակային ջերմաստիճանի ջրի մեջ, կարելի է նաև մի քիչ սոդա ավելացնել ջրի մեջ։

  3. Պղպեղից հանել սերմերը և լվանալ։

    Ցանկության դեպքում կարելի է պղպեղի մեջտեղի սպիտակ հատվածը կտրատել։ Այնուհետև կտրատեք այն մեծ խորանարդի կամ ցանկացած այլ հարմար ձևով։

  4. Լոլիկը լվանում ենք, կտրատում 8 մասի (կախված լոլիկի չափից՝ մասերի քանակը կարող է տարբեր լինել), ապա յուրաքանչյուր մասը կիսով չափ։ Բավական է չերի լոլիկը կիսով չափ կտրատել, իսկ խոշոր լոլիկը կարելի է կտրել ձեր հայեցողությամբ։

  5. Ֆետա պանիրը կտրված է մեծ խորանարդի մեջ: Որպեսզի պանիրը չփշրվի, ավելի լավ է այն կտրատել ջրի մեջ թաթախված դանակով։ Օգտագործելուց առաջ դանակը պետք է ամեն անգամ թաթախել ջրի մեջ։

  6. Լվացեք և չորացրեք հազարը, այնուհետև ձեր ձեռքերով կտրեք փոքր կտորներով: Բոլոր բաղադրիչները լցնել աղցանի ամանի մեջ և ավելացնել առանց կորիզների ձիթապտուղը:

  7. Կես կիտրոնի հյութը միացրեք ձիթապտղի յուղի, աղի, աղացած սև պղպեղի և մանրացված թարմ ռեհանի տերևների հետ։ Տերևները պետք է լվանալ, չորացնել և մանր կտրատել։ Լավ խառնել աղցանի սոուսը։ Ցանկության դեպքում սոուսին կարող եք ավելացնել մեկ պճեղ սխտոր։

  8. Լավ խառնել աղցանը և համեմել։ Աղցանը կարող եք տեղափոխել մատուցվող ափսեների մեջ և մատուցելուց անմիջապես առաջ լցնել սոուսի վրա։

    Որպեսզի աղցանն ավելի տպավորիչ տեսք ունենա, այն կարելի է աստիճանաբար ձևավորել։

    Նախ, միացրեք լոլիկը, վարունգը, սոխը և բուլղարական պղպեղը և ամեն ինչ նրբորեն խառնեք:

    Այս բաղադրիչները շարել գազարով պատված մատուցվող ամանների մեջ։

    Ապա վրան գեղեցիկ շարել ֆետա պանիրն ու ձիթապտուղը։ Եվ միայն դրանից հետո՝ մատուցելուց անմիջապես առաջ, լցնել աղցանի սոուսը։



Ամենաընթերցվածը