Հոգնե՞լ եք սառնարանում անընդհատ տարբեր սոուսների շշեր փնտրելուց: Պարզապես օգտագործեք ձվի սկուտեղը որպես հիմք

Դիտումներ 1034

Հոգնե՞լ եք սառնարանում անընդհատ տարբեր սոուսների շշեր փնտրելուց: Պարզապես օգտագործեք ձվի սկուտեղը որպես հիմք

Ինչու՞ կտրել սպասքի սպունգի անկյունը․ Այս հնարքը օգնում է ինձ, մայրիկիս և իմ սիրելի սկեսուրին 

Հնարքներ խոհանոցում

1. Սպագետիի տարա

Հաճախ նման խոհանոցային պարագաները մեծ գումարներ են արժենում: Բայց ոչ բոլորն են գիտակցում, որ սովորական կոնտեյներ կարելի է պատրաստել պարզ պլաստիկ շշերից։

 

2. Սառնարանում տակդիրներ

Հոգնե՞լ եք սառնարանում անընդհատ տարբեր սոուսների շշեր փնտրելուց: Պարզապես օգտագործեք ձվի սկուտեղը որպես հիմք:

 

3. Կախիչներ պայուսակների համար

Հագուստի կապիչներով փոքրիկ կախիչները կօգնեն ձեզ կազմակերպել համեմունքների, սուրճի և տարբեր համեմունքների տոպրակներ: Այժմ դուք չպետք է վախենաք, որ ձեր սիրելի ապրանքների տոպրակները կարող են քանդվել և թափվել:

 

 

4. Դանակ սրիչ

Եթե ​​ձեռքի տակ չունեք դանակներ սրելու հատուկ սարք, ապա ձեզ կօգնի սովորական կերամիկական բաժակը: Պարզապես դանակի ծայրը մի քանի անգամ անցկացրեք շրջված տարայի հատակի երկայնքով:

 

5. Կեղևահանիչ սարք

Դուք կարող եք պատրաստել պարզ բանջարեղենի կեղևահանիչ ձեր սեփական ձեռքերով: Դրեք այն դանակի վրա ամեն անգամ, երբ անհրաժեշտ է բանջարեղեն մաքրել: Ապա բանջարեղենը տարեք վերևից ներքև և այն կկեղևազատվի։

 

6. Խոհանոցային սպունգ

Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի մի քանի սպունգ, որոնք օգտագործվում են խոհանոցում տարբեր նպատակներով: Մեկը սպասք լվանալու համար է, մյուսը՝ վառարանը, երրորդը՝ խոհանոցի կահույքը մաքրելու համար։ Կանայք հստակ գիտեն, թե որ սպունգը պետք է օգտագործեն կոնկրետ դեպքի համար: Բայց ի՞նչ, եթե ամուսինդ կամ երեխաները գան խոհանոցը մաքրելու։ Անպայման ամեն ինչ կխառնեն ու սպասքը սխալ սարքով կլվանան։ Խառնաշփոթությունից խուսափելու համար պարզապես կտրեք սպունգի անկյունը, որն օգտագործում եք խոհանոցի մակերեսները մաքրելու համար:

 

7. Խոհանոցային տախտակ

Որպեսզի մթերք կտրող տախտակը չշարժվի, մաքրման համար օգտագործելիս դրա տակ դրեք խոնավ շոր:
 

8. Թխման տապակ

Եթե ​​ձեր խոհանոցի դարակներում դեռևս չունեք թավա, մի անհանգստացեք: Թխելու սկուտեղի ցանկալի չափը կարելի է ձեռք բերել՝ տեղադրելով փայլաթիթեղի փոքր կտորներից պատրաստված զանգվածներ:

 

9. Կատարյալ ձվի սպիտակուց

Որպեսզի ձվի սպիտակուցը չտարածվի ամբողջ թավայի վրա, օգտագործեք թարմ բուլղարական պղպեղի օղակները որպես եզրագիծ:

 

10. Ավոկադո

Որպեսզի կտրատված ավոկադոյի վերին շերտը չմգանա, պարզապես մրգի ներքին եզրերը քսեք արևածաղկի ձեթով:

 


Այսօր ես ձեզ կպատմեմ, թե ինչու եմ մեկ թեյի գդալ աղ ավելացնում աման լվացող հեղուկի մեջ, ինչպես նաև ևս երկու օգտակար խորհուրդ, որոնք կարող են օգտակար լինել կենցաղում։ Անձամբ ես հաճախ օգտագործում եմ հետևյալ հնարքները.

1. Բացում եմ սպասքի օճառի նոր շիշը, ավելացնում եմ մեկ թեյի գդալ աղ և նույն քանակությամբ սոդա:
Սա թույլ է տալիս արտադրանքին ավելի լավ մաքրել սպասքը, ինչպես նաև ավելի լավ փրփրել: 

 


Փորձեք, դուք անմիջապես կզգաք տարբերությունը։ Այս պարզ քայլերի շնորհիվ այն ավելի դանդաղ է վերջանում: 

2. Աղը հեշտությամբ կարող է մաքրել արդուկի մակերեսը նույնիսկ ուժեղ այրվածքների հետքերից։ Հատկապես փորձելու համար ես վերցրեցի մի հին արդուկ՝ հին կեղտով։
 



Աղը լցրեք թղթե սրբիչի վրա, տաքացրեք արդուկը առավելագույն ջերմաստիճանի և անցկացրեք աղի վրայով (այն տարեք տարբեր ուղղություններով, որպեսզի աղը տարբեր անկյուններից ներթափանցի կեղտոտ տարածք):
Երբ աղը կեղտոտվի, փոխեք այն նորով, կրկնեք սա մի քանի անգամ, և 5 րոպե հետո արդուկը կփայլի։ 

3. Նեղ ծաղկամանները, սափորները կամ այլ սպասքը ողողելու համար դրանց մեջ մի քանի սառույցի խորանարդիկներ լցրեք ու կես բաժակ աղ ավելացրեք։
Մնում է միայն ծաղկամանը մանրակրկիտ թափահարել և ողողել ջրով։ Կատարյալ մաքրություն ապահովված է, պարզ և հարմար:



Ամենաընթերցվածը