Հոգեբան Ռոմանիվը խորհուրդ է տվել սթրեսի ժամանակ հրաժարվել այս 2 մթերքներից

Դիտումներ 356

Հոգեբան Ռոմանիվը խորհուրդ է տվել սթրեսի ժամանակ հրաժարվել այս 2 մթերքներից

Հոգեբան Ռոմանիվը նշեց, որ մարդիկ հաճախ չեն գիտակցում, թե ինչ դեր է խաղում սննդակարգը սթրեսային իրադարձությունների ժամանակ։

«Մի շարք մթերքներ կարող են միանգամից խաթարել ամբողջ օրգանիզմի աշխատանքը, մինչդեռ սննդի այլ տեսակներ կարող են իսկապես օգնել ինքնազգացողության բարելավմանը»,- կիսվել է մասնագետը։
Օլգա Ռոմանիվը խորհուրդ է տվել սթրեսի ժամանակ հրաժարվել կոֆեինից, շաքարից և ալկոհոլից։

 

 

Կոֆեինով կերակուրներ և խմիչքներ. Կոֆեինի բարձր չափաբաժինները, որոնք օրգանիզմ են մտնում սթրեսի ժամանակ, բացասաբար են անդրադառնում սրտի աշխատանքի վրա, նպաստում են առիթմիային, գերծանրաբեռնվածությանը։ Բացի այդ, այն ուժեղացնում է բացասական հուզական վիճակները, նպաստում է խուճապի նոպաների, նևրոզի և անքնության առաջացմանը:

Արագ սնունդ, յուղոտ նախուտեստներ. Նման սնունդը, ըստ Ռոմանիվի, հանգեցնում է մարսողության խանգարման, հեղուկի կուտակման և այտուցների։ Բացի այդ, դրա պատճառով տուժում են արյան անոթները, առաջանում է սպազմերի նախատրամադրվածություն։
 

 



Ալկոհոլ. Հոգեբանը նշեց, որ սթրեսային պայմաններում ալկոհոլի օգտագործումը նպաստում է ալկոհոլ օգտագործելու սովորության ամրապնդմանը և ալկոհոլիզմի զարգացմանը։

Շաքարավազ. Սթրեսի ժամանակ ավելի լավ է հրաժարվել շաքարից՝ դրա բարձր չափաբաժինները կարող են խնդիրներ առաջացնել աղեստամոքսային տրակտի, էնդոկրին համակարգի և ենթաստամոքսային գեղձի հետ:

 

 

«Ուժեղ հոգեվիճակի և դժվար իրավիճակներին ուժեղ արձագանքելու բանալին հավասարակշռված դիետան է», - ասում է հոգեբան Ռոմանիվը:

 



Փորձագետը խորհուրդ է տվել սթրեսային վիճակում գտնվող օրգանիզմին աջակցել՝ խմելով բավականաչափ ջուր, բնական և չմշակված մթերքներ՝ բանջարեղեն, մրգեր, խոտաբույսեր: Բացի այդ, նա կշահի ճարպի առողջ աղբյուրներից:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
 



Ամենաընթերցվածը