Հնդկաձավար եմ եփում լեհական ձևով, շատ համեղ է ստացվում․ Երբ դնում եմ սեղանին՝ ընտանիքս միանգամից ուտում է
Մեր հետևորդներից մեկը գրել է․
Այս բաղադրատոմսը շատ տարիների վաղեմություն ունի, ես ինքս գտել եմ այն 1981 թվականի հին խոհարարական գրքում: Ես մեկ անգամ փորձեցի, հետո սա իմ ամենասիրած ուտեստներից մեկն է։
Պատրաստման համար ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները՝
Հնդկաձավար - 300 գ;
Ջուր - 600 մլ;
Կարագի կտոր;
սունկ (շամպինիոն) - 300 գ;
թթվասեր - 300 գ;
ձու - 1 հատլ;
Սոխ - 1 հատ;
աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։
- Հնդկաձավարը շատ լավ ողողել, լվանալ․ լցնել ջրով և եփել, ավելացնել մի քիչ աղ՝ ըստ ճաշակի:
Հուշում. Եփելու սկզբում կամ ավարտից անմիջապես առաջ ավելացնել մի կտոր կարագ, որպեսզի շիլան ունենա վառ սերուցքային բույր և համ։
- Սունկը կտրատել ու տապակել չոր տապակի մեջ։
- Երբ հեղուկը գոլորշիանա, ավելացրեք մանր կտրատած սոխը և եփեք զանգվածը մինչև փափկի:
- Վերցրեք պատրաստման կաթսան և յուղով կամ կարագով պատեք այն։
- Հնդկաձավարին ավելացնում ենք սոխով սունկը։
- Թթվասերը խառնել ձվի, աղի և պղպեղի հետ՝ ըստ ճաշակի։
- Այս սոուսը լցնել հնդկաձավարի վրա՝ փորձելով այն տարածել ամբողջությամբ։
- Կարելի է վրան նաեւ քերած պանիր ցանել։
- Ջեռոցը տաքացնում ենք 170 աստիճան, կաթսան տեղափոխում ենք ջեռոց և թխում մոտ 15 րոպե։
Համտեսելու համար դեռ կարելի է գազար ավելացնել հնդկաձավարին, խոտաբույսեր կամ բեկոնի փոքր կտորներին։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։