Կոլոլակների յուրահատուկ բաղադրատոմս, որը ներկայացնում ենք քայլ առ քայլ
Բաղադրամասեր․
աղացած հնդկահավ 400 գ
սոխ 1 հատ.
Սխտոր 1 մեխակ
թարմ կիլանտրո 1 մասնաճյուղ
սերուցքային պանիր
հացի փշրանքներ
թթվասեր
ձիթապտղի ձեթ
բուսական յուղ
աղացած չաման ¼ թ/գդ
թարմ աղացած սև պղպեղ
ծովի աղ ¼ թ/գդ
Տոմատի սոուսի համար
պյուրե լոլիկ մի բանկա 300 գ
ձիթապտղի ձեթ
տոմատի մածուկ 2 ճ.գ
թարմ աղացած սև պղպեղ
ծովի աղ
¼ թ/գդ
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180°C։
Սոխն ու սխտորը մաքրել, մանր կտրատել և լցնել բլենդերի ամանի մեջ, ավելացնել չաման, աղ, պղպեղ և ամեն ինչ հարել խյուսի մեջ, ապա ավելացնել թթվասերը և մի քիչ էլ հարել։
Աղացած մսի մեջ ավելացնել սոխի խյուսն ու պաքսիմատը, ամեն ինչ խառնել և 30 րոպե ուղարկել սառնարան 5-10 րոպե։
Սառեցրած աղացած միսից ձեռքերը յուղել բուսայուղով, գնդիկներ կազմել և դնել խորը թխման ամանի մեջ։
Պատրաստում ենք լոլիկի սոուսը՝ ամանի մեջ լցնում ենք պյուրե լոլիկը, աղ, պղպեղ, ավելացնում ենք 1 ճ.գ. մի գդալ ձիթապտղի յուղ, տոմատի մածուկ և ամեն ինչ խառնել:
Կոլոլակները լցնել լոլիկի սոուսով, վրան շարել սերուցքային պանրի շերտերը և թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում 30-35 րոպե։
Պատրաստի կոլոլակները ցանել թակած կիլանտրո և ցողել մնացած ձիթապտղի յուղով: