Հնարավո՞ր է կոկորդի ցավը բուժել պաղպաղակով
Կոկորդի ցավը տարածված է ցանկացած տարիքում և կարող է լինել այնպիսի հիվանդությունների առաջին նշաններից մեկը, ինչպիսիք են մրսածությունը, գրիպը:
Նրանք ասում են, որ կաթնամթերքը սովորաբար մրսածության ժամանակ խուսափելու մթերքների ցանկում է: Շատերը կարծում են, որ պաղպաղակը, պանիրը և առավել եւս կաթը չի կարելի օգտագործել կոկորդի ցավի ժամանակ։
Լորձաթաղանթները պաշտպանում են հյուսվածքները մարմնի շատ մասերի գրգռումից կամ վնասից, ներառյալ շնչափողը, թոքերը, կերակրափողը և ստամոքսը:
Պաղպաղակի մեջ պարունակվող կաթը չպետք է ավելացնի լորձի արտադրությունը։
Սովորական մրսածությունը վարակիչ հիվանդություն է, որն առաջանում է վիրուսով։ Երբ ցուրտ է, մենք ավելի շատ ժամանակ ենք անցկացնում ներսում, վատ օդափոխությամբ և հակված ենք նեղանալու, ինչը մեզ ավելի խոցելի է դարձնում վիրուսի նկատմամբ: Հենց դրա պատճառով է, այլ ոչ թե ջերմաստիճանի տարբերության պատճառով, որ նրանք վարակվում են այնպիսի հիվանդություններով, ինչպիսիք են մրսածությունը կամ գրիպը։
Ցավը պայմանավորված է ոչ թե վիրուսների անմիջական գործողությամբ, այլ իմունային համակարգի բջիջների կողմից արտազատվող նյութերի՝ բրադիկինինի և պրոստագլանդին E2-ի՝ դրանց դեմ պայքարող մակրոֆագների պատճառով: Այս նյութերը խթանում են նյարդային վերջավորությունները և ցավ պատճառում։
Սառը կարող է լավ միջոց լինել, քանի որ այն նվազեցնում է բորբոքված հյուսվածքների ջերմաստիճանը և արգելակող ազդեցություն ունի ցավի փոխանցման վրա: Այս անալգետիկ ազդեցությունը կապված է ընկալիչներից մեկի ակտիվացման հետ: Այսպիսով, սառը, օրինակ՝ պաղպաղակ ուտելը, երբ կոկորդդ ցավում է, նույնքան տրամաբանական է, որքան սառույցի տուփ կիրառելը, երբ մեզ հենց նոր հարվածել են:
Այսպիսով, եթե դուք մրսել եք, կարող եք պաղպաղակ ուտել և կաթ խմել: Սա չի բուժի հիվանդությունը, բայց չի էլ վատթարացնի վիճակը։