Հիշու՞մ եք սա ինչ է․ ԳՐԵՔ ՄԵԿՆԱԲԱՆՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ․ Ահա պատրաստման բաղադրատոմսը
Կարամելային սառնաշաքարները՝ մանկուց սիրված դելիկատեսը, կարելի է արագ և հեշտությամբ պատրաստել տանը։ Այս կոնֆետները հիանալի զարդարանք կլինեն մանկական տոնական սեղանի համար։
Այս բաղադրատոմսում թվարկված բաղադրիչները կազմում են 10-15 սառնաշաքար:
Հաստ հատակով կաթսայի մեջ խառնել շաքարավազն ու ջուրը։ Թող խառնուրդը տաքանա։ Հասցնել եռման աստիճանի և շարունակել եռալ՝ սիլիկոնե գդալի միջոցով պարբերաբար թրջելով կաթսայի կողքերը ջրով։ Դա անհրաժեշտ է շաքարի բյուրեղների առաջացումը կանխելու համար։
Մի խառնեք օշարակը։
Կարամելի պատրաստվածությունը ստուգելու համար անհրաժեշտ է տաք օշարակը գցել մի բաժակ սառը ջրի մեջ - ստացված կարամելի գնդիկը պետք է լինի բավականին խիտ և ամուր, սա նշանակում է, որ օշարակը պատրաստ է:
Պատրաստի օշարակի ջերմաստիճանը հասնում է 145-150 °:
Կաթսան հանում ենք կրակից և խառնելով ավելացնում ենք տաք ջրով նախապես 1:1 նոսրացված կիտրոնաթթուն։
Այս փուլում դուք կարող եք գունաներկ ավելացնել:
Գդալով տաք կարամելային խառնուրդը շրջանակների տեսքով լցնել պատրաստի սիլիկոնե հարմարանքների վրա:
Անմիջապես դրանց մեջ մտցրեք փայտե ձողիկներ կամ շամփուրներ։
Կարամելները 10-15 րոպե թողնում ենք, որ սենյակային ջերմաստիճանում պնդանան։