Հիշու՞մ եք սա ինչ է․ ԳՐԵՔ ՄԵԿՆԱԲԱՆՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ․ Ահա պատրաստման բաղադրատոմսը

Դիտումներ 765

Հիշու՞մ եք սա ինչ է․ ԳՐԵՔ ՄԵԿՆԱԲԱՆՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ․ Ահա պատրաստման բաղադրատոմսը

Կարամելային սառնաշաքարները՝ մանկուց սիրված դելիկատեսը, կարելի է արագ և հեշտությամբ պատրաստել տանը։ Այս կոնֆետները հիանալի զարդարանք կլինեն մանկական տոնական սեղանի համար։

Այս բաղադրատոմսում թվարկված բաղադրիչները կազմում են 10-15 սառնաշաքար:

 


Հաստ հատակով կաթսայի մեջ խառնել շաքարավազն ու ջուրը։ Թող խառնուրդը տաքանա։ Հասցնել եռման աստիճանի և շարունակել եռալ՝ սիլիկոնե գդալի միջոցով պարբերաբար թրջելով կաթսայի կողքերը ջրով։ Դա անհրաժեշտ է շաքարի բյուրեղների առաջացումը կանխելու համար։

 



Մի խառնեք օշարակը։

Կարամելի պատրաստվածությունը ստուգելու համար անհրաժեշտ է տաք օշարակը գցել մի բաժակ սառը ջրի մեջ - ստացված կարամելի գնդիկը պետք է լինի բավականին խիտ և ամուր, սա նշանակում է, որ օշարակը պատրաստ է:

 

 

Պատրաստի օշարակի ջերմաստիճանը հասնում է 145-150 °:

Կաթսան հանում ենք կրակից և խառնելով ավելացնում ենք տաք ջրով նախապես 1:1 նոսրացված կիտրոնաթթուն։

 



Այս փուլում դուք կարող եք գունաներկ ավելացնել:

Գդալով տաք կարամելային խառնուրդը շրջանակների տեսքով լցնել պատրաստի սիլիկոնե հարմարանքների վրա:

Անմիջապես դրանց մեջ մտցրեք փայտե ձողիկներ կամ շամփուրներ։
Կարամելները 10-15 րոպե թողնում ենք, որ սենյակային ջերմաստիճանում պնդանան։



Ամենաընթերցվածը