Հիշու՞մ եք մանկության համեղ սառնաշաքարները. Ահա բաղադրատոմսը
Բաղադրություն.
Շաքարավազ - 150 գրամ
Ջուր - 130-140 միլիլիտր
Կիտրոնի հյութ - 1-2 թեյի գդալ (ըստ ցանկության)
Բուսական յուղ - 5-7 կաթիլ
Սկզբից շաքարավազը պետք է լցնել ջրով և ուղարկել կրակին։ Հասցնել եռման աստիճանի և մարմանդ կրակի վրա եփել, մինչև կարամելը սկսի փոխել գույնը։
Կարամելի մեջ ավելացնել մի քիչ թարմ քամած կիտրոնի հյութ և պատրաստ լինելուն պես հեռացնել կրակից։
Հատուկ կաղապարները նախ պետք է յուղել, որպեսզի հետո քաղցրավենիքը հեշտությամբ հեռացվի։
Պատրաստի կարամելի օշարակը զգուշորեն լցնել կաղապարների մեջ։
Մնում է միայն սպասել, որ դրանք ամբողջությամբ ամրանան (երբ հատուկ կաղապարները լիովին սառչեն) և կարող եք համտեսել։ Նման սառնաշաքարներ կարելի է պատրաստել, օրինակ, վանիլի էքստրակտով կամ մի քանի կաթիլ մրգահյութով։
Սկզբից շաքարավազը պետք է լցնել ջրով և ուղարկել կրակին։ Հասցնել եռման աստիճանի և մարմանդ կրակի վրա եփել, մինչև կարամելը սկսի փոխել գույնը։
Կարամելի մեջ ավելացնել մի քիչ թարմ քամած կիտրոնի հյութ և պատրաստ լինելուն պես հեռացնել կրակից։
Հատուկ կաղապարները նախ պետք է յուղել, որպեսզի հետո քաղցրավենիքը հեշտությամբ հեռացվի։
Պատրաստի կարամելի օշարակը զգուշորեն լցնել կաղապարների մեջ։
Մնում է միայն սպասել, որ դրանք ամբողջությամբ ամրանան (երբ հատուկ կաղապարները լիովին սառչեն) և կարող եք համտեսել։ Նման սառնաշաքարներ կարելի է պատրաստել, օրինակ, վանիլի էքստրակտով կամ մի քանի կաթիլ մրգահյութով։