Հիշեք. Երբեք մի նետեք ձվի կճեպը. Ահա, թե ինչու
Խաշած ձվերը համեղ նախաճաշի հիմնական ուտեստներն են: Բայց երբևէ մտածե՞լ եք այն մասին, որ ձվի կճեպը նույնպես կարելի է օգուտ բերել։
Մեզանից շատերը վաղուց գիտեն, որ ձվի կճեպը 90%-ով մաքուր կալցիում է: Այսպիսով, ինչու չօգտագործել այն ձեր սեփական առողջությունը բարելավելու համար:
Սա հատկապես ճիշտ է նրանց համար, ովքեր կալցիումի պակաս ունեն։
Քայլ 1.
Նախ լվանում ենք ձվի կճեպը քամիչով։
Քայլ 2.
Այժմ այն գցում ենք եռացող ջրի մեջ և եփում ենք մոտ 10 րոպե, որպեսզի ձերբազատվենք բակտերիաներից և մանրէներից։
Քայլ 3.
Մինչ եփվում են, ջեռոցը տաքացրեք 90 աստիճանով։
Քայլ 4.
Եփելուց հետո թողեք մի փոքր սառչի, ապա դնել թխման թերթիկի վրա և թխել 15 րոպե։
Քայլ 5.
Թխելուց հետո կեղևը նորից թողնում ենք սառչի, որից հետո անհրաժեշտ է բլենդերով փոշու վերածել։ Եթե ցանկանում եք, կարող եք նաև ձեռքերով մանրացնել:
Քայլ 6.
Սննդին կարելի է ավելացնել ձվի փոշի՝ ճաշատեսակի համն ընդհանրապես չի վատանա։ Օրական 1/2 թեյի գդալը բավարար է։