Թեյը, որը մաքրում է զարկերակները, վերացնում վիրուսները և ակտիվացնում արյան շրջանառությունը․ Այն օգտագործում էին հին կայսրերը
Կոճապղպեղը պարունակում է մի քանի արժեքավոր եթերային յուղեր, որոնք տալիս են նրան բնորոշ հոտը, ինչպես նաև յուրահատուկ համը: Արդյունքում այս յուղերն ունեն չափազանց ուժեղ հակաբակտերիալ, հակավիրուսային և հակամակաբույծ ազդեցություն։
Օրական ընդամենը մեկ բաժակ կոճապղպեղով թեյը նվազագույնի է հասցնում սրտի կաթվածի և ինսուլտի ռիսկը:
Այս կանխարգելիչ ազդեցությունը ձեռք է բերվում զարկերակներում ճարպային նստվածքների լուծարման միջոցով:
Կոճապղպեղը բարձրացնում է մարմնի ջերմաստիճանը և դրանով իսկ նպաստում արյան շրջանառությանը։ Արյան շրջանառության բարելավումը ակտիվացնում է սննդանյութերի մատակարարումը ամբողջ մարմնի բջիջներին: Արդյունքում, այն նպաստում է ընդհանուր առողջությանը:
Ձեզ անհրաժեշտ են հետևյալ բաղադրիչները․
1 բաժակ (250 մլ) ջուր
1/4 թեյի գդալ կոճապղպեղի փոշի կամ 1/2 թեյի գդալ թարմ կոճապղպեղի արմատ
1/4 թեյի գդալ քրքումի փոշի և մի պտղունց կարմիր կծու պղպեղ
50 մլ բուսական կաթ
1-2 թեյի գդալ մեղր ըստ ցանկության
1/2 թեյի գդալ կանաչ կամ սև թեյ
Ջուրը եռացնել և ավելացնել թեյը, կոճապղպեղը, պղպեղ և քրքում: Թողեք 10 րոպե, որ սառչի։ Այնուհետև վրան ավելացրեք կաթ և մեղր։ Խորհուրդ է տրվում օգտագործել օրական 1 բաժակ շաբաթական 3-4 անգամ։