Հեպատիտի վիրուսից ազատվեք այս խառնուրդի օգնությամբ
Կտավատի սերմը ամենաուժեղ հակամակաբույծ միջոց է։ Կտավատի սերմի թուրմը կենդանի չի թողնում սնկերը և հեպատիտի վիրուսները:
Ձեզ հարկավոր է․
1/4 բաժակ կտավատի հում սերմեր
6 բաժակ ջուր
5 առանց կորիզների արմավ
2 ճ.գ․ վանիլի էքստրակտ
Համեմունքներ ձեր ընտրությամբ՝ դարչին, մշկընկույզ, կոճապղպեղ, մեխակ:
Կտավատի սերմերը լցնել բլենդերի մեջ և ավելացնել ջուրը։ Բարձր արագությամբ խառնել 1 րոպե։ Քամեք շղարշի մի քանի շերտերով կամ օգտագործելով գլխի տոպրակ:
Քամած կտավատի կաթը նորից լցրեք բլենդերի մեջ և ավելացրեք արմավը, վանիլինը և համեմունքները կամ հավելումները, եթե օգտագործում եք: Հարել ևս 2 րոպե։
Կտավատի բուժիչ հատկությունները և քաշի կորստի բաղադրատոմսերը
Կտավատի սերմերը պարունակում են մակրո և միկրոէլեմենտների հարուստ բաղադրություն (կալիում, կալցիում, մագնեզիում, երկաթ, մանգան, պղինձ, ցինկ, քրոմ, ալյումին, նիկել, յոդ, բոր)։
1. Կտավատի սերմերի սառը թուրմ․
Մեղմորեն խթանում է լեղու արտազատումը, ունի լուծողական և իմունոստիմուլյատոր ազդեցություն: Կարող է օգտագործվել սննդային թունավորումների ժամանակ։
Ընդունեք 2-3 ճ.գ. օրական մի քանի անգամ փոքր կումերով:
2. Լարինգիտ.
1 գդալ կտավատի սերմերը լցնում են 200 մլ ջրի կամ կաթի մեջ, եփում 10 րոպե մարմանդ կրակի վրա, քամել։ Ընդունեք կտավատի սերմերի ինֆուզիոն 2-3 ճաշի գդալ: Առավոտյան և երեկոյան խմեք փոքր կումերով:
3. Չոր, նյարդայնացնող հազ՝ սուր բրոնխիտի դեպքում.
100 գ կտավատի սերմի փոշու և 500 գ մեղրի խառնուրդն ընդունում են 1 թեյի գդալ տաք ջուր օրական 8-10 անգամ։ Հազը փափկացնելուց հետո խառնուրդին ավելացրեք 1 թեյի գդալ անիսոնի փոշի, սամիթ և կոճապղպեղ։ Ընդունել օրական 4-6 անգամ՝ ուտելու միջև ընկած ժամանակահատվածում։
4. Վերքերն ու այրվածքները բուժելու համար․
Կտավատի սերմի յուղը խառնեք հում ձվի սպիտակուցի հետ 1:1 հարաբերակցությամբ՝ փափկեցնող և ցավազրկող լոսյոնների համար:
5. Դեմքի մաշկի վրա արյունատար անոթների ընդլայնման ժամանակ․
Կտավատի սերմերից պատրաստեք սառը դիմակներ՝ դրանք լվանալով սառը ջրով։
6. Քրոնիկ պանկրեատիտ, խոլելիտիասի դեպքում․
Ընդունեք կտավատի յուղը 1 ճ.գ. օրական 4-5 անգամ՝ ուտելուց առաջ կամ ճաշի ժամանակ։
7. Նիհարեցնում է․
Ժողովրդական բժշկության մեջ օգտագործվող կտավատի սերմերի թուրմը ստամոքսի պատերին լորձաթաղանթ է ձևավորում, որը կանխում է ճարպերի ներթափանցումն օրգանիզմ, իսկ կտավատի սերմերը, ծավալը մեծացնելով և խոնավությունը կլանելով, նվազեցնում են սովի զգացումը: Թույլ տալով նիհարել՝ կտավատի սերմը մաքրում է տոքսինները, բարելավում է իմունիտետը և նվազեցնում ուռուցքաբանության վտանգը։
Սննդին ավելացնելով կտավատի սերմ՝ հեշտությամբ կարող եք ազատվել մի քանի ավելորդ կիլոգրամից, օրական 2 ճաշի գդալ կտավատի սերմը բավական է, և դիետա պետք չէ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։