Հայտնաբերվել է Ալցհեյմերի հիվանդության դեմ պայքարի նոր միջոց
Ավստրալիայի Քվինսլենդի համալսարանի գիտնականները Ալցհեյմերի հիվանդության ժամանակ ճանաչողական անկման դեմ պայքարելու նոր միջոց են հայտնաբերել՝ օգտագործելով ուլտրաձայնը:
Մինչ այժմ ենթադրվում էր, որ ճանաչողական ֆունկցիայի բարելավմանը կարելի է հասնել միայն ուղեղը մաքրելով ամիլոիդ սալերից, որոնք արգելափակում են նեյրոնների միջև հաղորդակցությունը և հանգեցնում հիշողության կորստի և դեմենցիայի այլ ախտանիշների զարգացմանը:
Նախորդ հետազոտությունները ցույց են տվել, որ միկրոփուչիկները կարող են մեծացնել արյունաուղեղային պատնեշի թափանցելիությունը, ինչը թույլ է տալիս ակտիվացնել միկրոգլիաները՝ կենտրոնական նյարդային համակարգի մակրոֆագները։ Այս բջիջները մաքրում են ուղեղը ամիլոիդային թիթեղներից:
Նոր աշխատանքում գիտնականներն օգտագործել են ուլտրաձայնային սկանավորում Ալցհեյմերի հիվանդության մկնիկի մոդելի վրա և նկատել են հիշողության զգալի բարելավումներ: Հեղինակների կարծիքով՝ ուլտրաձայնը ուղղակիորեն ազդում է նեյրոնների վրա՝ մեծացնում է պլաստիկությունը և բարելավում ուղեղի ցանցերի աշխատանքը, թեև այն չի օգնում մաքրել ամիլոիդային թիթեղները։
Բուժումն ավելի արդյունավետ էր ավելի բարձր հաճախականությամբ (1 մեգահերց), քան AD հիվանդների կլինիկական փորձարկումներում ներկայումս ուսումնասիրված հաճախականությունների միջակայքում (286 կիլոհերց):
Ընկույզներ Ալցհեյմերի, կրծքագեղձի քաղցկեղի, օստեոպորոզի և նույնիսկ ծերունական դեմենցիայի համար:
Համեղ և առողջարար! Ահա այս ընկույզները կանոնավոր ուտելու լավագույն 6 առավելությունները:
Եթե դուք ալերգիա չունեք գետնանուշից, ապա պատճառ չկա ինքներդ ձեզ հերքելու այս յուրահատուկ վերաբերմունքը:
Համեղ է և առողջարար։
Պարզվում է, որ այս փոքրիկ ընկույզները բազմաթիվ առողջարար օգուտներ ունեն մեր օրգանիզմի համար։
Իրականում, դրանցից մի քանիսի մասին դուք կարող եք նույնիսկ չգիտեք:
Ահա կանոնավոր գետնանուշ ուտելու մի քանի առավելություններ.
1. Գետնանուշը կանխում է քաղցկեղը։
Պարզվում է, որ դրանցում հակաօքսիդանտների և առողջ ճարպաթթուների մեծ պարունակության պատճառով շաբաթական առնվազն 30 գրամ գետնանուշ ուտելն օգնում է կանխել կրծքագեղձի քաղցկեղը։
Բացի այդ, գետնանուշը պարունակում է բետա-սիտոստերոլ կոչվող միացություն, որն օգնում է նվազեցնել քաղցկեղի վտանգավոր բջիջների աճը:
2. Կանխում է սրտանոթային հիվանդությունները։
Գետնանուշը պարունակում է 75% չհագեցած ճարպաթթուներ, ինչպես նաև հակաօքսիդանտ՝ ռեսվերատրոլ, որն օգնում է նվազեցնել վատ խոլեստերինը և բարելավել ընդհանուր առողջությունը:
3. Ամրացնում է իմունային համակարգը։
Գետնանուշը բուժիչ հատկություն ունի, քանի որ այն հարուստ է արգինին կոչվող ամինաթթուով:
Գետնանուշը պայքարում է սակավարյունության դեմ, քանի որ պարունակում է մի շարք վիտամիններ և հանքանյութեր:
Ի դեպ, այն իդեալական է նաև հղիների համար, քանի որ պարունակում է ֆոլաթթու, որն անհրաժեշտ է երեխայի աճի և ձևավորման համար։
4. Գետնանուշը օգնում է խուսափել օստեոպորոզից և ոսկորների հետ կապված այլ հիվանդություններից։
Կալցիումի և մագնեզիումի բարձր պարունակության պատճառով գետնանուշ ուտելն օգնում է ամրացնել ոսկորներն ու հոդերը։
5. Իդեալական է առողջ մաշկի և մազերի համար:
Վիտամին E-ի պարունակության շնորհիվ գետնանուշ ուտելը պաշտպանում է մաշկը քաղցկեղից, ինչպես նաև փայլ է հաղորդում մազերին։
6. Պայքարում է նյարդաբանական խնդիրների, ինչպիսիք են Ալցհեյմերի հիվանդությունը կամ ծերունական դեմենցիան։
Քանի որ գետնանուշը պարունակում է վիտամին B կոմպլեքս, դրա օգտագործումն օգնում է կանխել նյարդային տիկերը և հիշողության սարսափելի կորուստը։
Ցանկացած ժողովրդական միջոց օգտագործելուց առաջ անպայման խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։