Հայկական ամենահամեղ մածունով գաթայի բաղադրատոմսը
Բաղադրամասեր․
Ցորենի ալյուր
Մածուն
Կարագ
Ձու 2 հատ
Աղ
Սոդա
Շաքարավազ
Կարագը,ալյուրը և շաքարավազը լցնում ենք ամանի մեջ և հարում ենք։ Այս քայլով միջուկին կարող եք ավելացնել մի քանի ճաշի գդալ մեղր և 100 գրամ ընկույզ՝ աղացած։
Սկսեք պատրաստել խմորը։ Կարագը կտորների կտրատեք։ Ալյուրի 2/3-ը մաղում ենք մեծ ամանի մեջ: Ալյուրի մեջ անց բացեք, մեջը լցրեք սառը կարագի կտորներ, կարագը դանակով կտրատեք՝ դրանով իսկ խառնելով կարագն ու ալյուրը։ Դուք կարող եք դա անել տախտակի կամ սեղանի վրա: Պետք է ստանաք հնդկաձավարի չափ ալյուրի հատիկներ։ Դեղնուցից առանձնացրեք սպիտակուցը։ Դեղնուցը թողնում ենք թխվածքաբլիթներին քսելու համար։ Խմորի վրա ավելացրեք մեկ ձուն և մյուս ձվի սպիտակուցը։
Ձվերը պատառաքաղով նրբորեն խառնում ենք և վրան ավելացնում մածունը։ Մածունի մեջ լուծել սոդան, հարել մինչև փրփուր առաջանա, ապա ավելացնել աղ և վանիլային շաքար։ Ապա հունցում ենք փափուկ խմորը
Ըստ անհրաժեշտության ավելացնելով մնացած ալյուրը, հունցում ենք խմորն ու գնդի վերածում։
Խմորը բաժանել երկու մասի, յուրաքանչյուրը գրտնակել 2-3 մմ հաստությամբ ուղղանկյունների։
Գլորված խմորի վրա դնել միջուկը՝ եզրերից մեկ սանտիմետրով հետ դնելով։
Խմորը միջուկով գրտնակել ամուր ռուլետի տեսքով։
Գաթաներին դեղնուցով պատել և մի քանի տեղ պատառաքաղով ծակել։
Սուր դանակով գաթաները կտրատել 2-2,5 սանտիմետր հաստությամբ կտորների։ Գափաները զգուշորեն տեղափոխեք թերթիկի վրա՝ միմյանցից 2-3 սանտիմետր հեռավորության վրա: Թխել 200C տաքացրած ջեռոցում մոտ 20 րոպե։ Դա կարող է մի քիչ ավելի կամ պակաս ժամանակ պահանջել։ Պետք է թխել մինչև կարմրի։