Հայկական ամենահամեղ մածունով գաթայի բաղադրատոմսը

Դիտումներ 358

Հայկական ամենահամեղ մածունով գաթայի բաղադրատոմսը

Բաղադրամասեր․

Ցորենի ալյուր

Մածուն

Կարագ

Ձու 2 հատ

Աղ

Սոդա

Շաքարավազ



Կարագը,ալյուրը և շաքարավազը լցնում ենք ամանի մեջ և հարում ենք։ Այս քայլով միջուկին կարող եք ավելացնել մի քանի ճաշի գդալ մեղր և 100 գրամ ընկույզ՝ աղացած։

 

Սկսեք պատրաստել խմորը։ Կարագը կտորների կտրատեք։ Ալյուրի 2/3-ը մաղում ենք մեծ ամանի մեջ: Ալյուրի մեջ անց բացեք, մեջը լցրեք սառը կարագի կտորներ, կարագը դանակով կտրատեք՝ դրանով իսկ խառնելով կարագն ու ալյուրը։ Դուք կարող եք դա անել տախտակի կամ սեղանի վրա:  Պետք է ստանաք հնդկաձավարի չափ ալյուրի հատիկներ։  Դեղնուցից առանձնացրեք սպիտակուցը։ Դեղնուցը թողնում ենք թխվածքաբլիթներին քսելու համար։ Խմորի վրա ավելացրեք մեկ ձուն և մյուս ձվի սպիտակուցը։

Ձվերը պատառաքաղով նրբորեն խառնում ենք և վրան ավելացնում մածունը։ Մածունի մեջ լուծել սոդան, հարել մինչև փրփուր առաջանա, ապա ավելացնել աղ և վանիլային շաքար։ Ապա հունցում ենք փափուկ խմորը

Ըստ անհրաժեշտության ավելացնելով մնացած ալյուրը, հունցում ենք խմորն ու գնդի վերածում։ 



Խմորը բաժանել երկու մասի, յուրաքանչյուրը գրտնակել 2-3 մմ հաստությամբ ուղղանկյունների։

Գլորված խմորի վրա դնել միջուկը՝ եզրերից մեկ սանտիմետրով հետ դնելով։

Խմորը միջուկով գրտնակել ամուր ռուլետի տեսքով։

Գաթաներին դեղնուցով պատել և մի քանի տեղ պատառաքաղով ծակել։

 

Սուր դանակով գաթաները կտրատել 2-2,5 սանտիմետր հաստությամբ կտորների։ Գափաները զգուշորեն տեղափոխեք թերթիկի վրա՝ միմյանցից 2-3 սանտիմետր հեռավորության վրա: Թխել 200C տաքացրած ջեռոցում մոտ 20 րոպե։ Դա կարող է մի քիչ ավելի կամ պակաս ժամանակ պահանջել։ Պետք է թխել մինչև կարմրի։

 



Ամենաընթերցվածը