Հայկական ամառային իմպրովիզ․ մսով լցոնած պղպեղ բանջարեղենով՝ կաղամբի և ռուլետների համադրմամբ
Այժմ Ձեզ պետք է ներկայացնենք, թե ինչ կերպ սարքեք լցոնած պղպեղը։
Բաղադրիչները՝
Բուլղարական պղպեղ 7 հատ, տավարի միս 280–200 գ․, յուղ 80 գ․, սոխը 2,5 հատ, բրինձ 40 գ․, չաման 0,5 թ/գ․, սև պղպեղը (աղացված) 0,5 թ/գ, կարտոֆիլը 3 հատ, գազարը 1 հ․, 5 հատ կաղամբ, ռեհան, 1 ճ/գ աղ՝ ըստ ճաշակների։
Պատրաստումը․
Լվացրեք և մաքրեք բուլղարական պղպեղն ցողունից և սերմերից, որ բանջարեղենն մնա ամբողջական: Միսն և ճարպն մանր կտրատեք։ Ավելացնել մեկուկես մանրացած կտրատած սոխը, միսը։
Լվացրեք բրինձն և դրեք այն տավարի մսով ամանի մեջն: Միջուկն համեմել չամանով, աղացված պղպեղով և 1 թ.գ. աղով, լցոնել արևածաղկի ձեթի և ջրի մեջն։ Կտրել լոլիկի կողքերն և օգտագործել իբրև կափարիչ պղպեղի համար։
Կաղամբն կտրատել տարրայի մեջն և տապակեք քիչ քանակի յուղով։
Մնացած լոլիկն մանր կտրատել և ավելացնել սոխի զանգվածին, աղ անել և եփել 2-3 րոպեում։ Ավելացրեք կտրատած լոլիկն, խառնել, եփեք ևս 1 րոպե և տեղափոխեք առանձին տարրայի մեջն։
Լցոնել ամեն ինչ սոուսով, ավելացնել ջուր, որ գրեթե ծածկի բանջարեղենն և շաղ տալ չորացրած ռեհանով: Բարձր ջերմության վրա եռացնել, ապա նորից իջեցնել, ծածկել և եփ գալ 40 րոպե։