Հավը ջեռոցում ՝ արաբական տարբերակով
Բաղադրամասեր․
- Հավ
- Ձու մեկ հատ
- Սոխ մեկ հատ
- Սխտոր
- Ցորենի ալյուր
- Բուսական յուղ
- Ջուր երեսուն մլ
- Կիտրոնի հյութ 0.5 թեյի գդալ
- Աղ
- Կարագ
- Աղացած կարմիր պղպեղ
Թաղանթներից մաքրում ենք սխտորի պճեղները և դանակով մանր կտրատում ենք։ Թասի մեջ լցնել մի քիչ ջուր, բուսական յուղ, կիտրոնի հյութ, ավելացնել մի պտղունց աղ և աղացած կարմիր պղպեղ, ավելացնել սխտորը, խառնում ենք։ Եփած հավը լցնում ենք մարինադի մեջ, թողնում մեկ ժամ։
Սոխը մաքրում ենք կեղևից, դանակով մանր կտրատում։ Թավայի մեջ լցնել բուսական յուղ։ Տաքացնում ենք, վրան քսում ենք սոխը և տապակում մինչև բաց կարմիր լինի։
Ձուն կոտրեք ամանի մեջ, հարեք մի պտղունց աղով և աղացած պղպեղով, մինչև հարթ լինի:
Հավի ձվի հետ ամանի մեջ ավելացնել տապակած սոխը, կարագը և քերած պանիրը, խառնել։
Մարինացված հավը լցնել ալյուրի մեջ, այնուհետև թաթախել ձվի զանգվածի մեջ: Հավի միսը դնել յուղապատ թխման ամանի մեջ։ Կաղապարի վերին մասը լցնում ենք ձվի մնացած խառնուրդը։
Ջեռոցը տաքացնում ենք 180 աստիճան։ Ուտեստի վրա դնում ենք փայլաթիթեղ և տեղափոխում ենք ջեռոցը։ Թխել մոտ 25 րոպե։ Հետո հանում ենք փայլաթիթեղը, հավը թողնում ենք ջեռոցում ևս 5-7 րոպե, որպեսզի պանրի կեղևը կարմրի։
Ճաշատեսակը մատուցում ենք տաք վիճակում։ Նման ուտեստն ավելի լավ է միանգամից պատրաստել, քանի որ տաքացնելուց հետո այն դառնում է ավելի քիչ համեղ ու խրթխրթան արտաքուստ։ Բարի ախորժակ!