Հավը աջարական ձևով. Այս եղանակով դուք դեռ չեք պատրաստել

Դիտումներ 601

Հավը աջարական ձևով. Այս եղանակով դուք դեռ չեք պատրաստել

Խորհուրդ ենք տալիս այս հեշտ և մեգահամեղ բաղադրատոմսը: Ձեզ անհրաժեշտ են
հավի միս          2 կգ
սխտոր            8 պճեղ
կինզա            20 գ.
աղ               1ճ/գ.
սև աղացած պղպեղ 1թ/գ
խմելի-սունելի   1 թ/գ
պապրիկա       1 թ/գ
ջուր              230 մլ


 


Պատրաստման եղանակը՝

 1. Կտրեք հավը կրծքի երկայնքով։ Համեմեք աղով և պղպեղով երկու կողմից: Ծանր հատակով տապակի մեջ մի քիչ բուսայուղ տաքացրեք և հավը ուղարկեք ջեռոց՝ ներսի կողմը դեպի ներքև դնելով։ 
 2. Հավի վրա դնել թավայից փոքր տրամագծով ափսե և դրա վրա ծանրություն դնել (օրինակ՝ մի կաթսա ջրով: Համոզվեք, որ այն կայուն է): Տապակել հավը այս կերպ երկու կողմից։ 
3. Մինչ հավի միսը տապակվում է, պատրաստում ենք սոուսը: Կինզան և սխտորը մանր կտրատել, մի ամանի մեջ միացնել մանր կտրատած կանաչիները, սխտորը, պապրիկան, խմել-իսունելի և ջուրը:Լավ խառնել։ Սոուսը պատրաստ է։ 4. Սոուսը լցնել հավի մսի վրա, ծածկել կափարիչով կամ նույն ափսեով։ Եփել մարմանդ կրակի վրա 7 րոպե։ Այն դեպքում, երբ շոգեխաշում եք կափարիչի տակ, կանաչեղենն ու սխտորը լավ շոգեխաշվում են։ 


Ամենաընթերցվածը