Հավկիթ պատրաստելու այս եղանակն ամենավնասակարն է սրտի և անոթների առողջության համար

Դիտումներ 818

Հավկիթ պատրաստելու այս եղանակն ամենավնասակարն է սրտի և անոթների առողջության համար

Հավի ձուն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ, միկրոէլեմենտներ և սնուցիչներ: Այն համեմատաբար էժան է, բավականին հեշտ է պատրաստվում, և դրա համար կան բազմաթիվ եղանակներ՝ կարելի է ձու տապակել, ձվածեղ պատրաստել, խաշել։

Եվ սկզբունքորեն, յուրաքանչյուր երկիր ունի նախաճաշին ձու պատրաստելու իր տարբերակները։

Ռոսպոտրեբնադզորի մոլեկուլային ախտորոշման կենտրոնի առաջատար փորձագետ Դենիս Բուխանցևը խոսել է այն մասին, թե որ դեպքերում ձուն կարող է սպառնալիք դառնալ սրտի և արյան անոթների առողջության համար։

Ձվի հիմնական թերությունը խոլեստերինի բարձր պարունակությունն է։ Սա հատկապես վերաբերում է պինդ խաշած ձվերին։

Ուստի դիաբետով հիվանդները, ինչպես նաև աթերոսկլերոզով, սրտանոթային համակարգի և մարսողության հիվանդություններով տառապողները պետք է հատկապես զգույշ լինեն դրանց նկատմամբ։

Ավելի լավ է պահպանել մի պարզ կանոն՝ ձու ուտել շաբաթական 3-4 անգամից ոչ ավելի՝ մեկ օր ընդմիջումով։ Այս կերպ դուք կարող եք ոչ միայն չվնասել ձեր առողջությանը, այլեւ առողջացնել ձեզ։

Ինչպե՞ս պատրաստել ձու առանց առողջությանը վնասելու. Եռացրեք դրանք կամ պատրաստեք այնպես, որ ուտեստը ավելի քիչ կալորիական կլինի և տրանս ճարպեր չի պարունակի։ Պարզապես պետք է ձվերը ճիշտ եփել.

♦ Նախ, ձվերը անպայման լվացեք տաք ջրով, նախընտրելի է օճառով;

♦ Ավելի լավ է ձվերը դնել եռացող ջրի մեջ;

♦ Ջուրը եռալուց հետո պետք է սպասել մոտ մեկ րոպե և նվազեցնել կրակը։ Ձվերը սովորաբար եփում են 5-7 րոպե։ Եթե ​​ցանկանում եք պինդ խաշած ձու, ապա պետք է սպասեք 10 րոպե։

Եթե ​​ձվերը տապակում եք, ապա դա արեք նվազագույն քանակությամբ յուղով, թեթևակի յուղելով տապակը:



Ինչ կլինի օրգանիզմի հետ, եթե օրական երկու խաշած ձու ուտեք. Սա անհավանական է

Հավի ձուն արժեքավոր և առողջարար մթերք է, որը հարուստ է բարձրորակ ճարպերով և ամբողջական սպիտակուցներով։
Ձվի օգտակարության մասին կասկած չկա։

 

 

 

Նրանք բարձրացնում են իմունիտետը, նպաստում են արյան ճնշման նորմալացմանը, պաշտպանում են նյարդային համակարգը։ B և C վիտամիններն օգնում են ավելի արագ վերականգնել օրգանիզմը։ Եվ դա ձվի բոլոր առավելությունները չեն:
Այս մթերքը հատկապես օգտակար է երեխաների և դեռահասների համար։ Այն բարձրացնում է լավ խոլեստերինը, օգնում է պահպանել տեսողությունը։ 
Սակայն եթե չափից շատ ձու եք ուտում, ապա հնարավոր է ալերգիա։



Ենթադրվում է, որ բավական է օրական 2 եփած ձու ուտել։ Այս դեպքում ձուն դրական ազդեցություն կունենա ուղեղի վրա, կօգնի ամրապնդել նյարդային բջիջներն ու հիշողությունը, պայքարել դեպրեսիայի դեմ։

Ընդամենը պետք է օրական 2 ձու ուտել, և ձեր ոսկորները կուժեղանան, ձեր մազերը կբարելավվեն։

 

 

Ձուն ի վիճակի է երիտասարդացնել օրգանիզմը և օգնում է նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը