Հավի միսը համեղ է, բայց մի մոռացեք ուշադիր ստուգել այն խանութում․ Սա անպայման պետք է ստուգել գնելուց առաջ
Հավի միսը սպիտակուցի հիանալի աղբյուր է։ Այսպիսով, մեկ կտոր հավի կրծքամիսը պարունակում է 43 գրամ սպիտակուց, որն օգնում է մկանների ամրացմանը և ուժին։
Այնուամենայնիվ, Օքսֆորդի ակադեմիայի վերջին զեկույցը մատնանշում է հավի կրծքամսի սպիտակ գծերի քանակի և չափերի կտրուկ աճը:
Սպիտակ շերտերի առկայությունը վկայում է ավելի բարձր ճարպի պարունակության մասին:
Ֆերմերներն իրենց հավերին ենթարկում են հորմոնալ և գենետիկական բարելավումների, որոնք հանգեցնում են հավերի անառողջ աճի, ինչը հանգեցնում է մկանների դիսֆունկցիայի:
Թեև հավի միսը համեղ է, բայց մի մոռացեք ուշադիր ստուգել այն խանութում:
Հավի լյարդի վրա եռացրած ջուր լցրեցի և մանանեխ ավելացրեցի․ Հիմա ես միշտ այսպես եմ անում, քանի որ անմահական է ստացվում
Սա իմ սիրելի բաղադրատոմսերից մեկն է, որը կարող է ցանկացած լյարդ դարձնել համեղ, փափուկ և հյութալի: Վերցրեք ցանկացած լյարդ (հավի, խոզի կամ տավարի միս) և փորձեք դա անել ինձ նման: Ձեզ անպայման դուր կգա։
Ձեզ հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները.
- լյարդ - 700 գ
- սոխ - 3 - 4 հատ
- սխտոր - 2 պճեղ
- թթվասեր - 4 ճաշի գդալ
- ջուր - 2 ճաշի գդալ
- մանանեխ - 1 թեյի գդալ
- աղ, համեմունքներ
Լյարդը կտրատել մասերի և 2-3 րոպե թողնել եռման ջրի մեջ։
Եռման ջուր լցնելով՝ լյարդն ավելի փափուկ է լինում, քան կաթի մեջ թաթախելու ժամանակ, այն կազատվի տհաճ հոտից և կդառնա փափուկ։
Սոխը կտրատում ենք բարակ կես օղակների մեջ և տապակում բուսայուղի մեջ՝ ավելացնելով մի քիչ շաքարավազ և մի պտղունց աղ։
Երբ սոխը ոսկեգույն դառնա, ավելացնել մանր կտրատած սխտորը և տապակել։
30 - 60 վայրկյան հետո ավելացնել լյարդը, աղը՝ ըստ ճաշակի և կրակը թուլացնել։ Եռացնել 3 րոպե՝ տապակը ծածկելով կափարիչով։
Սոուսի համար խառնել մանանեխն ու թթվասերը։ Ավելացրեք մանանեխը ըստ ձեր ճաշակի։
Սոուսը լցնել լյարդի վրա, խառնել և եփել կափարիչը փակ մոտ 10 րոպե։
Նման լյարդը մատուցում եմ կարտոֆիլի պյուրեով, խաշած բրնձով և այլ կողմնակի ուտեստներով։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։