Համեղ էկլերների ավանդական բաղադրատոմս

Դիտումներ 808

Համեղ էկլերների ավանդական բաղադրատոմս

 

Բաղադրամասեր․

  • մի բաժակ կաթ (250 մլ)
  • 100 գ կարագ
  • 150 գ ալյուր
  • մի պտղունց աղ
  • 4 ձու

կրեմի համար.

  • 400 մլ կաթ
  • ձվի դեղնուց - 2 հատ
  • մեկ ու կես ճաշի գդալ ալյուր
  • մեկ ու կես ճաշի գդալ օսլա
  • շաքարավազ - 80 գ
  • վանիլին

 

 



Խմոր

Կաթսայի մեջ խառնել կաթը, հալեցրած կարագը և աղը։ Ալյուրը մաղել, խառնել և եփել զանգվածը։ Հանեք այն վառարանից և թողեք, որ մի փոքր սառչի։ Անընդհատ հարելով ավելացրեք ձվերը։

 

 

Պատրաստի խմորը լցնել հրուշակեղենի տոպրակի մեջ (եթե ոչ, ապա օգտագործեք պոլիէթիլենային տոպրակ՝ դրանից մի անկյուն կտրելով): Այժմ թխման թերթիկի վրա լցրեք խմորը: Մոտ 10 սմ երկարությամբ շերտեր պատրաստեք։

Ջեռոցը տաքացրեք 180 աստիճանով։ Թխել էկլերները 25 րոպե։ Մի բացեք ջեռոցը այդ պահին: Երբ էկլերները պատրաստ լինեն, դրանց մեջ անցքեր բացեք կրեմի համար:

 



Կրեմ

Ձվի դեղնուցները լավ հարել շաքարավազի և վանիլինի հետ։ Աստիճանաբար ավելացնել կաթը և մաղել ալյուրը։ Շարունակելով խառնել՝ ավելացնել օսլա։ Համոզվեք, որ գնդիկներ չլինեն: Խմորը դնում ենք միկրոալիքային վառարանում 3-5 րոպե։

 

 

Կրեմը պատրաստ լինելուց հետո դրանով լցրեք էկլերները։

Զարդարելու համար շոկոլադը հալեցնում ենք և լցնում պատրաստի թխվածքների վրա։



Ամենաընթերցվածը