Համեղ էկլերների ավանդական բաղադրատոմս
Բաղադրամասեր․
- մի բաժակ կաթ (250 մլ)
- 100 գ կարագ
- 150 գ ալյուր
- մի պտղունց աղ
- 4 ձու
կրեմի համար.
- 400 մլ կաթ
- ձվի դեղնուց - 2 հատ
- մեկ ու կես ճաշի գդալ ալյուր
- մեկ ու կես ճաշի գդալ օսլա
- շաքարավազ - 80 գ
- վանիլին
Խմոր
Կաթսայի մեջ խառնել կաթը, հալեցրած կարագը և աղը։ Ալյուրը մաղել, խառնել և եփել զանգվածը։ Հանեք այն վառարանից և թողեք, որ մի փոքր սառչի։ Անընդհատ հարելով ավելացրեք ձվերը։
Պատրաստի խմորը լցնել հրուշակեղենի տոպրակի մեջ (եթե ոչ, ապա օգտագործեք պոլիէթիլենային տոպրակ՝ դրանից մի անկյուն կտրելով): Այժմ թխման թերթիկի վրա լցրեք խմորը: Մոտ 10 սմ երկարությամբ շերտեր պատրաստեք։
Ջեռոցը տաքացրեք 180 աստիճանով։ Թխել էկլերները 25 րոպե։ Մի բացեք ջեռոցը այդ պահին: Երբ էկլերները պատրաստ լինեն, դրանց մեջ անցքեր բացեք կրեմի համար:
Կրեմ
Ձվի դեղնուցները լավ հարել շաքարավազի և վանիլինի հետ։ Աստիճանաբար ավելացնել կաթը և մաղել ալյուրը։ Շարունակելով խառնել՝ ավելացնել օսլա։ Համոզվեք, որ գնդիկներ չլինեն: Խմորը դնում ենք միկրոալիքային վառարանում 3-5 րոպե։
Կրեմը պատրաստ լինելուց հետո դրանով լցրեք էկլերները։
Զարդարելու համար շոկոլադը հալեցնում ենք և լցնում պատրաստի թխվածքների վրա։