Համեղ ծիրանի չիր պատրաստելու ճիշտ բաղադրատոմսը․ Այսպես հատիկները բաց գույնի են ստացվում

Դիտումներ 1122

Համեղ ծիրանի չիր պատրաստելու ճիշտ բաղադրատոմսը․ Այսպես հատիկները բաց գույնի են ստացվում

Ծիրանի հայկական ամենահամեղ մրգերից մեկն է: Ծիրանով հնարավոր է պատրաստեք շատ համեղ և իդեալակն չիր։

 

 

Պատրաստման տարբեր եղանակներ կան, սակայն մենք առաջարկում ենք ամենահամեղ ստացվող և ճիշտ բաղադրատոմսը։ 

 

 

Ծիրանի չիր պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝

Բաղադրամասեր



4 կգ առողջ, հասունացած ծիրան,
1 լիտր ջուր,
8 թեյի գդալ կիտրոնի հյութ,

Պատրաստման եղանակը

 

 

Ծիրանները լավ լվանալուց հետո պետք է բաժանել երկու մասի, հանել կորիզն ու 10 րոպեով մտցնել եփած կիտրոնաջրի մեջ: Այնուհետև պետք է ծիրանները տեղավորել որևէ ճաղավանդակի վրա ՝ միջի մասով դեպի վեր, և այնպես, որ մի ծիրանը չկպչի մյուսին:

Լավագույն արդյունք ստանալու համար ցանկալի է չորացնել ծիրանը 3-4 օր արևի տակ, որից հետո կարելի է ավելի խիտ դասավորել ծիրաններն ու տեղափոխել ստվերոտ, բայց քամոտ վայր ու թողնել, որ դրանք վերջնական չորանան:

 



Կարող եք նաև ծիրանաչիրը ջեռոցում պատրաստելը: Նման չորացման համար ևս պետք է նախապես կիսել ծիրաններն ու 10 րոպեով թողնել դրանք կիտրոնաջրի մեջ: Ծիրանաչիր պատրաստելու այս եղանակը տևում է մոտ 1-2 ժամ: Ընթացքում կարևոր է թույլ չտալ, որ ջերմաստիճանն անցնի 120 աստիճանից, քանի որ մրգերը կարող են վառվել:

 

 

Ընթացքում նաև պետք է պարբերաբար թափահարել այն ցանցը, որի վրա ծիրաններն են դրված: Բնական է, որ ջեռոցի դուռը փակել չի կարելի:

 



Ամենաընթերցվածը