Հալվայի առավելությունները, որոնց մասին չեք էլ մտածում

Դիտումներ 1081

Հալվայի առավելությունները, որոնց մասին չեք էլ մտածում

Իհարկե, քաղցր ուտեստների մեջ կան նաև առողջարարներ՝ հալվան դրանցից է։ Պատրաստվում է քնջութի սերմերից, ընկույզից՝ մեղրի և բուսական յուղի հավելումով։ Հաճախ ավելացվում են հավելյալ բաղադրիչներ, ինչպիսիք են պիստակը, գետնանուշը, կակաոն և նուշը:

Ինչու է հալվան այդքան օգտակար.

Հալվան ունի յուրահատուկ սննդային հատկություններ։ Զարմանալիորեն այն սպիտակուցի, նատրիումի, մագնեզիումի, ցինկի և սննդային թթուների ամենահարուստ աղբյուրն է։ Ահա ևս ինչ է այն պարունակում.

 

Վիտամին B

Հալվան պարունակում է ամենաշատ վիտամին B1 և թիամին: Սրանք վիտամիններ են, որոնք աջակցում են նյարդային համակարգին և խթանում սրտի մկանների աշխատանքը: Նրանք նպաստում են օսլայի և սախարոզայի արագ քայքայմանը և նորմալացնում թթվայնությունը:

 

Վիտամին B1-ն օգնում է օրգանիզմին ածխաջրերը վերածել գլյուկոզայի, որը մարդու ուղեղի էներգիայի հիմնական աղբյուրն է: B վիտամիններն ազդում են մեր տրամադրության վրա։

 

Վիտամին D

Այս վիտամինը մասնակցում է բջջային թաղանթների կառուցմանը։ Նվազեցնում է արյան մակարդումը, նվազեցնում խոլեստերինի մակարդակը, արյան ճնշումը, նպաստում է քաշի կորստին, բարելավում է ուղեղի աշխատանքը։ Խորհուրդ է տրվում արթրիտով տառապող, վարակների հակված, էմոցիոնալ խնդիրներ ունեցող մարդկանց։ Եթե ​​ամենօրյա սթրես եք ապրում, ապա խորհուրդ է տրվում ընդունել նաև այս վիտամինը։ 

Աղանդերը պարունակում է նաև վիտամին F, որը բավականին հազվադեպ է հանդիպում սննդի մեջ։ 



Արևելյան քաղցրավենիք, որը շատ են սիրում հայերը․ Ամենահամեղ հալվայի բաղադրատոմսը

Հալվան արևելյան աղանդեր է, որը տարածվել է ամբողջ աշխարհում։

Հայաստանում արևելյան խոհանոցը նոր համ է գտել. Հայերը սիրում են այն պատրաստել մեղրով, ընկույզով և դոշաբով: Հայաստանում հալվա կարելի է հյուրասիրել ինչպես մի բաժակ սուրճով, այնպես էլ մեծ, ավանդական տոների ժամանակ։ Հայկական ռեստորաններում ընդունված է տաք հալվա մատուցել վանիլային պաղպաղակով։

 

 

Չնայած այն հանգամանքին, որ հալվան արևելյան քաղցրավենիք է, այն ամեն երկրում տարբեր կերպ են պատրաստում։

Հայաստանում հալվան պատրաստում են ցորենի ալյուրից։

Ահա բաղադրատոմսը․

Բաղադրիչներ

  • Ցորենի ալյուր - 500 գ
  • Հալած յուղ - 100 գ
  • Շաքարավազ - 200 գ
  • Ջուր - 50 մլ


Ալյուրը լցնել խորը տապակի մեջ, այնտեղ ավելացնել հալած յուղը։

Հարում ենք այնքան, մինչև թավայի պարունակությունը վերածվի ոսկեգույն փխրուն զանգվածի։

Ավելացնում ենք շաքարավազն ու եռման ջուրը և շարունակում հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։

 

 

Ստացված հալվան լցնում ենք կաղապարի մեջ և թողնում սառչի։

Կարող եք մատուցել։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը