Հատուկ նյութ կա հալվայի մեջ, որը օգտակար է կանանց

Դիտումներ 432

Հատուկ նյութ կա հալվայի մեջ, որը օգտակար է կանանց

Արևելքում կարծիք կա, որ հալվայի չափավոր օգտագործումը օգնում է վերականգնել ուժը, և, հետևաբար, ոչ մի խնջույք չի կարող անել առանց այս քաղցրավենիքի: Դեռևս հնագույն ժամանակներից բերանում հալվող քաղցրավենիքը կերել են գլխացավի, թուլացած իմունիտետի և մրսածության առաջին նշանների դեպքում։

 


Հալվան պարտադիր պետք է լինի հղիների սննդակարգում։ Այն պարունակում է ֆոլաթթվի բարձր տոկոս, որը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում երեխայի զարգացման վրա։ Հալվան շատ օգտակար է նաև երիտասարդ մայրերի համար լակտացիայի ժամանակ։ Այն կաթը դարձնում է ավելի հարուստ և հարստացված, ինչը կարևոր է աճող օրգանիզմի համար:

 



Արևելյան քաղցրավենիք, որը շատ են սիրում հայերը․ Ամենահամեղ հալվայի բաղադրատոմսը

Հալվան արևելյան աղանդեր է, որը տարածվել է ամբողջ աշխարհում։

Հայաստանում արևելյան խոհանոցը նոր համ է գտել. Հայերը սիրում են այն պատրաստել մեղրով, ընկույզով և դոշաբով: Հայաստանում հալվա կարելի է հյուրասիրել ինչպես մի բաժակ սուրճով, այնպես էլ մեծ, ավանդական տոների ժամանակ։ Հայկական ռեստորաններում ընդունված է տաք հալվա մատուցել վանիլային պաղպաղակով։

 

 

Չնայած այն հանգամանքին, որ հալվան արևելյան քաղցրավենիք է, այն ամեն երկրում տարբեր կերպ են պատրաստում։

Հայաստանում հալվան պատրաստում են ցորենի ալյուրից։

Ահա բաղադրատոմսը․

Բաղադրիչներ

  • Ցորենի ալյուր - 500 գ
  • Հալած յուղ - 100 գ
  • Շաքարավազ - 200 գ
  • Ջուր - 50 մլ


Ալյուրը լցնել խորը տապակի մեջ, այնտեղ ավելացնել հալած յուղը։

Հարում ենք այնքան, մինչև թավայի պարունակությունը վերածվի ոսկեգույն փխրուն զանգվածի։

Ավելացնում ենք շաքարավազն ու եռման ջուրը և շարունակում հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։

Ստացված հալվան լցնում ենք կաղապարի մեջ և թողնում սառչի։

Կարող եք մատուցել։



Ամենաընթերցվածը