Հատուկ նյութ կա հալվայի մեջ, որը օգտակար է կանանց
Արևելքում կարծիք կա, որ հալվայի չափավոր օգտագործումը օգնում է վերականգնել ուժը, և, հետևաբար, ոչ մի խնջույք չի կարող անել առանց այս քաղցրավենիքի: Դեռևս հնագույն ժամանակներից բերանում հալվող քաղցրավենիքը կերել են գլխացավի, թուլացած իմունիտետի և մրսածության առաջին նշանների դեպքում։
Հալվան պարտադիր պետք է լինի հղիների սննդակարգում։ Այն պարունակում է ֆոլաթթվի բարձր տոկոս, որը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում երեխայի զարգացման վրա։ Հալվան շատ օգտակար է նաև երիտասարդ մայրերի համար լակտացիայի ժամանակ։ Այն կաթը դարձնում է ավելի հարուստ և հարստացված, ինչը կարևոր է աճող օրգանիզմի համար:
Արևելյան քաղցրավենիք, որը շատ են սիրում հայերը․ Ամենահամեղ հալվայի բաղադրատոմսը
Հալվան արևելյան աղանդեր է, որը տարածվել է ամբողջ աշխարհում։
Հայաստանում արևելյան խոհանոցը նոր համ է գտել. Հայերը սիրում են այն պատրաստել մեղրով, ընկույզով և դոշաբով: Հայաստանում հալվա կարելի է հյուրասիրել ինչպես մի բաժակ սուրճով, այնպես էլ մեծ, ավանդական տոների ժամանակ։ Հայկական ռեստորաններում ընդունված է տաք հալվա մատուցել վանիլային պաղպաղակով։
Չնայած այն հանգամանքին, որ հալվան արևելյան քաղցրավենիք է, այն ամեն երկրում տարբեր կերպ են պատրաստում։
Հայաստանում հալվան պատրաստում են ցորենի ալյուրից։
Ահա բաղադրատոմսը․
Բաղադրիչներ
- Ցորենի ալյուր - 500 գ
- Հալած յուղ - 100 գ
- Շաքարավազ - 200 գ
- Ջուր - 50 մլ
Ալյուրը լցնել խորը տապակի մեջ, այնտեղ ավելացնել հալած յուղը։
Հարում ենք այնքան, մինչև թավայի պարունակությունը վերածվի ոսկեգույն փխրուն զանգվածի։
Ավելացնում ենք շաքարավազն ու եռման ջուրը և շարունակում հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
Ստացված հալվան լցնում ենք կաղապարի մեջ և թողնում սառչի։
Կարող եք մատուցել։