Հաց, որը պատրաստ է լինում 15 րոպեում
Տնական հաց թխելը համարվում է երկար և համեմատաբար դժվար գործ։
Բայց իրականում հացն ավելի նուրբ և շատ ավելի փափուկ է ստացվում, քան խանութից գնված հացը և կարելի է պատրաստել 15 րոպեում ջեռոցում, նույնիսկ խմորիչ օգտագործելու կարիք չկա:
Բաղադրատոմսի համար մեզ անհրաժեշտ է
կես կիլոգրամ ալյուր
350 մլ առանց հավելումների հունական մածուն
կես բաժակ կաթ
մեկ թեյի գդալ աղ
շաքարավազ և սոդա
Խորը ամանի մեջ լցնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, աղը, շաքարավազը և սոդան: Այնուհետեւ ավելացնել մածունն ու կաթը։ Խիտ առաձգական խմոր հունցել, այն գրեթե չի կպչում ձեռքերին։ Խմորը բաժանել մի քանի հավասար մասերի։
Յուրաքանչյուրից փոքրիկ բուլկիներ պատրաստել և 15 րոպեով դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը։
Հացը ստացվեց նուրբ և նույնիսկ եթերային։ Դուք կարող եք փորձել խմորին սխտոր ավելացնել: Նման բուլկիները իդեալական են ապուրների համար։