Հաց, որը պատրաստ է լինում 15 րոպեում

Դիտումներ 527

Հաց, որը պատրաստ է լինում 15 րոպեում

Տնական հաց թխելը համարվում է երկար և համեմատաբար դժվար գործ։

 Բայց իրականում հացն ավելի նուրբ  և շատ ավելի փափուկ  է ստացվում, քան խանութից գնված հացը և կարելի է պատրաստել 15 րոպեում ջեռոցում, նույնիսկ  խմորիչ օգտագործելու կարիք չկա:

 Բաղադրատոմսի համար մեզ անհրաժեշտ է 

կես կիլոգրամ ալյուր

350 մլ առանց հավելումների հունական մածուն

կես բաժակ կաթ

մեկ թեյի գդալ աղ

 շաքարավազ և սոդա

 Խորը ամանի մեջ լցնել ալյուրը, փխրեցուցիչը, աղը, շաքարավազը և սոդան: Այնուհետեւ ավելացնել մածունն ու կաթը։ Խիտ առաձգական խմոր հունցել, այն գրեթե չի կպչում ձեռքերին։ Խմորը բաժանել մի քանի հավասար մասերի։ 

Յուրաքանչյուրից փոքրիկ բուլկիներ  պատրաստել  և 15 րոպեով դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը։ 

Հացը ստացվեց նուրբ և նույնիսկ եթերային։ Դուք կարող եք փորձել խմորին սխտոր ավելացնել: Նման բուլկիները իդեալական են ապուրների համար։

 



Ամենաընթերցվածը