Հաց օգտագործու՞մ եք․ Սա է ամենալավ հացը աղիների համար
Գաստրոէնտերոլոգ Ալիսովան աղիների համար ամենաօգտակար հացն է անվանել․
Ամբողջ հացահատիկի հացը համարվում է հատկապես աղիների համար օգտակար, այդ իսկ պատճառով այն հաճախ խորհուրդ են տալիս սննդաբանները։ Այն հարուստ է բջջանյութով, որը նպաստում է աղիների առողջությանը, կարգավորում է մարսողությունը և կանխում փորկապությունը։
«Ամբողջ հացահատիկով հացն օգնում է պահպանել աղիների հավասարակշռված միջավայրը՝ աջակցելով աղիքային առողջ բակտերիաների աճին», - ասում է գաստրոէնտերոլոգ Ալեքսանդրա Ալիսովան։
Բացի ամբողջական ալյուրից հացից, թթխմորով հացը, ցորենի կամ տարեկանի հացը և հացահատիկով և սերմերով հացը լավ այլընտրանք են աղիքների համար։
Թթխմորով հացը պատրաստվում է հացահատիկի ալյուրը կաթնաթթվային բակտերիաներով խմորելով: Խմորումը ոչ միայն երկարացնում է հացի պահպանման ժամկետը, այլեւ բարելավում է դրա մարսողությունը։
Կաթնաթթվային բակտերիաները նպաստում են մարսողությանը՝ քայքայելով խմորում հայտնաբերված ֆիտիկաթթուները, որոնք կարող են խանգարել հանքանյութերի կլանմանը:
Հացահատիկներով և սերմերով հացն ապահովում է սննդանյութերի լրացուցիչ չափաբաժին:
Հացահատիկներով և սերմերով հարստացված հացը լրացուցիչ սննդարար նյութեր է ապահովում առողջ մարսողության համար:
Չիայի սերմերը, կտավատի սերմերը, արևածաղկի սերմերը և այլ սերմեր հարուստ են օմեգա-3 ճարպաթթուներով, որոնք օգնում են նվազեցնել բորբոքումն ու պաշտպանել աղիքները:
Հաց գնելիս կարևոր է փնտրել հավելումներ, ինչպիսիք են կոնսերվանտները, արհեստական հոտերը կամ գույները: Դրանք կարող են գրգռել ձեր աղիքները և հանգեցնել անհանդուրժողականության: Փոխարենը ընտրեք հաց՝ բաղադրիչների կարճ և բնական ցանկով։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։