Գյուղում սովորեցնում էին գետի ձուկ պատրաստել, ինձ համար սա աստվածային պարգև է, բոլորին խորհուրդ եմ տալիս այս բաղադրատոմսը, իզուր նախկինում այդպես չէի պատրաստում
Նախ ձկան գլուխը կտրում ենք, ներսից մաքրում և կտրում ենք մոտ 3 սմ հաստությամբ շերտ, միջին ջերմության վրա տաքացնում ենք 1 թ/գ. Բուսայուղ, ապա ավելացրեք 1/3 թեյի գդալ աղ։
Տապակել ձուկը միջին ջերմության վրա 10 րոպե:
Համեմեք ձուկը աղով նաև վերևի կողմից՝ 1/3 թ.գ., շրջել և եփել ևս 10 րոպե:
1 մեծ սոխ կտրատել կես օղակներով և լցնել ձկան վրա։
Ծածկեք կափարիչով և եփեք 5 րոպե բարձր ջերմության վրա։
Դրանից հետո ձուկը լցնել կաթով, մակերեսին թողնելով 0,5 սմ։
Վերևում ավելացնել 1/3 թեյի գդալ, աղացած սև պղպեղ:
Դրանից անմիջապես հետո 200 մլ թթվասեր քսեք ձկան վրա և դուք պարզապես պետք է եփեք կափարիչի տակ միջին ջերմության վրա ևս 5 րոպե:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։