Գույնզգույն և վիտամիններով հարուստ նախաճաշ՝ լոլիկները ձվով
Բաղադրամասեր․
Լոլիկ
Ձու
Կարագ
Սամիթ
Կանաչ սոխ
Աղացած սև պղպեղ
Աղ
Նախ հալեցնում ենք կարագը։ Լվանալ կանաչ սոխը և կտրատել օղակներով։
Սամիթը լվանալ, չորացնել և մանր կտրատել։ Ընտրովի, դուք կարող եք փոխարինել կամ լրացնել այլ կանաչիներով:
Լոլիկները լվանալ, չորացնել: Կտրեք ծայրերը և զգուշորեն, փորձելով չվնասել պատերը, հեռացնել ամբողջ միջուկը: Դուք կարող եք դա անել սովորական թեյի գդալով:
Յուրաքանչյուր լոլիկ ներսից խոզանակով քսել հալված կարագ: Այնուհետև համեմել աղ և պղպեղով:
Մեղմորեն կոտրեք ձուն յուրաքանչյուր լոլիկի մեջ՝ փորձելով պահպանել դեղնուցը: Ձվերի վերին մասում համեմեք աղով և պղպեղով: Լոլիկները տեղափոխում ենք մնացած կարագով յուղած տապակի մեջ և դնում ենք նախապես մինչև 180°C տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե։
Մատուցելուց կարող եք ցանել մանրացված սամիթ և կանաչ սոխ և անմիջապես մատուցել։ Բարի ախորժակ!