Գուշակու՞մ եք սա որ պանիրն է․ Ահա ինչ օգտակար հատկություններ ունի այն
ՄՈՑԱՐԵԼԱ
Սա փափուկ պանիր է, որը նատրիումի և կալորիականությունն ավելի քիչ է, քան մյուս պանիրներինը: Այն նաև պարունակում է պրոբիոտիկներ, որոնք օգնում են բարձրացնել ձեր իմունային համակարգը:
ԿԱՊՈՒՅՏ ՊԱՆԻՐ
Այս պանիրն ունի բնորոշ կապույտ կամ մոխրագույն նախշեր և սուր համ: Կալցիումով հարուստ այն կարող է նպաստել ոսկրերի առողջությանը և կանխել օստեոպորոզը:
⠀
ՖԵՏԱ
Հարուստ է կալցիումով, պարունակում է ձկնֆլավին, որը նորմալացնում է վերարտադրողական ֆունկցիան և կարգավորում վահանաձև գեղձի աշխատանքը։
ՊԱՐՄԵԶԱՆ
Սա ցածր կաթնաշաքարով պանիր է, որը հարուստ է կալցիումով և ֆոսֆորով, որոնք կարող են օգնել ամրացնել ոսկորները:
Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կաթնամթերքը օրգանիզմին, որոնց մասին մենք չգիտենք
Չնայած կաթնամթերքի բոլոր առավելություններին, դրանք կարող են հանգեցնել մարսողության խանգարման կամ տարբեր հիվանդություններ առաջացնել: Որոշ կատեգորիաների մարդկանց լիովին արգելված է կաթնամթերք օգտագործել։
Սննդաբան Սվետլանա Չերնուշևիչն ասաց, որ կաթնամթերքը խմորվում է, ինչը նվազեցնում է կաթնաշաքարի քանակը:
Սա լավ է այն մարդկանց համար, ովքեր լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեն:
Եթե համեմատության համար վերցնենք պանիրը, ապա այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, հետևաբար, օրգանիզմում վիտամիններն ավելացնելու համար պանիր ուտելը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար։
Ցածր յուղայնությամբ մթերքները 10 տարի առաջ հանրաճանաչության գագաթնակետին էին, բայց հիմա պետք է հասկանալ հետևյալը. եթե կաթնամթերքից ճարպը հանեք, ապա համը կկորչի։
Դրա համար ավելացնում են շաքարավազ, որը լավ չէ ճիշտ սնվելու համար։ Հետեւաբար, արժե կաթնամթերքը ընտրել 3% յուղայնությամբ։
Մարմինը ճարպաթթուների կարիք ունի, ուստի կաթնամթերքի չափավոր օգտագործումը պարտադիր է:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։