Գուշակու՞մ եք սա որ պանիրն է․ Ահա ինչ օգտակար հատկություններ ունի այն

Դիտումներ 433

Գուշակու՞մ եք սա որ պանիրն է․ Ահա ինչ օգտակար հատկություններ ունի այն

 

ՄՈՑԱՐԵԼԱ

Սա փափուկ պանիր է, որը նատրիումի և կալորիականությունն ավելի քիչ է, քան մյուս պանիրներինը: Այն նաև պարունակում է պրոբիոտիկներ, որոնք օգնում են բարձրացնել ձեր իմունային համակարգը:

 

ԿԱՊՈՒՅՏ ՊԱՆԻՐ

Այս պանիրն ունի բնորոշ կապույտ կամ մոխրագույն նախշեր և սուր համ: Կալցիումով հարուստ այն կարող է նպաստել ոսկրերի առողջությանը և կանխել օստեոպորոզը:

ՖԵՏԱ

Հարուստ է կալցիումով, պարունակում է ձկնֆլավին, որը նորմալացնում է վերարտադրողական ֆունկցիան և կարգավորում վահանաձև գեղձի աշխատանքը։

 

ՊԱՐՄԵԶԱՆ

Սա ցածր կաթնաշաքարով պանիր է, որը հարուստ է կալցիումով և ֆոսֆորով, որոնք կարող են օգնել ամրացնել ոսկորները:

 



Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կաթնամթերքը օրգանիզմին, որոնց մասին մենք չգիտենք

Չնայած կաթնամթերքի բոլոր առավելություններին, դրանք կարող են հանգեցնել մարսողության խանգարման կամ տարբեր հիվանդություններ առաջացնել: Որոշ կատեգորիաների մարդկանց լիովին արգելված է կաթնամթերք օգտագործել։

Սննդաբան Սվետլանա Չերնուշևիչն ասաց, որ կաթնամթերքը խմորվում է, ինչը նվազեցնում է կաթնաշաքարի քանակը:

 

 

Սա լավ է այն մարդկանց համար, ովքեր լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեն:
Եթե ​​համեմատության համար վերցնենք պանիրը, ապա այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, հետևաբար, օրգանիզմում վիտամիններն ավելացնելու համար պանիր ուտելը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար։



Ցածր յուղայնությամբ մթերքները 10 տարի առաջ հանրաճանաչության գագաթնակետին էին, բայց հիմա պետք է հասկանալ հետևյալը. եթե կաթնամթերքից ճարպը հանեք, ապա համը կկորչի։
Դրա համար ավելացնում են շաքարավազ, որը լավ չէ ճիշտ սնվելու համար։ Հետեւաբար, արժե կաթնամթերքը ընտրել 3% յուղայնությամբ։

 

 

Մարմինը ճարպաթթուների կարիք ունի, ուստի կաթնամթերքի չափավոր օգտագործումը պարտադիր է:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը