Գրիպն ու մրսածությունը բուժող լավագույն բնական միջոցը

Դիտումներ 544

Գրիպն ու մրսածությունը բուժող լավագույն բնական միջոցը

Բաղադրատոմս 1

Բժիշկներն ասում են, որ մեկ օրում գրիպից ազատվելն անհնար է։ Սակայն ժողովրդական միջոցներով գրիպի բուժման կողմնակիցները այլ կարծիք ունեն: Հատուկ բաղադրատոմս են առաջարկում՝ վերցնել 1,5 լիտր տաք եռացրած ջուր, մեջը լուծել 1 թ/գ կոպիտ աղ, ավելացնել մեկ կիտրոնի հյութ և ասկորբինաթթու (առկա է ցանկացած դեղատանը): Մանրակրկիտ խառնել։ Քնելուց առաջ 1,5-2 ժամվա ընթացքում աստիճանաբար խմեք այս ըմպելիքը։ Առավոտյան գրիպի բոլոր ախտանիշները կվերանան։

 

 

Բաղադրատոմս 2

Հաճախ կարող եք խորհուրդներ լսել, որ գրիպի կամ մրսածության առաջին նշանների դեպքում (մինչ դեռ բարձր ջերմաստիճան չկա) պետք է ամեն օր տաք ոտքերի լոգանքներ ընդունել։ Այնուամենայնիվ, գրիպի բուժման հայտնի բաղադրատոմսերի շարքում կա մեկը, որը խստորեն խորհուրդ է տալիս թրջել ոչ թե ոտքերը, այլ ձեռքերը:

 



Դա անելու համար հարկավոր է դույլը լցնել ջրով՝ մոտ 37-38 աստիճանի։ Ձեռքերն իջեցնում ենք դույլի մեջ, որպեսզի արմունկները ծածկվեն ջրով։ Կամաց-կամաց թեյնիկից ջուր լցրեք, որպեսզի ջրի ջերմաստիճանը բարձրանա մինչև 41-42 աստիճան և մնա այս նշագծին։ Ամբողջ պրոցեդուրան տևում է մոտ 10 րոպե։

Դրանից հետո հագեք տաք ձեռնոցներ և քնեք: 

 

 

Բաղադրատոմս 3

Պետք է վերցնել 4 դեղնուց և խառնել փոքր քանակությամբ շաքարավազի հետ, մինչև փրփուր առաջանա։ Ապա ավելացրեք, նրբորեն խառնելով, 0,5 լիտր գարեջուր։ Այնուհետև ստացված զանգվածի մեջ լցնում ենք մի պտղունց դարչին, 3-4 մեխակ և կես կիտրոնի քերած կեղև։ Հետո զանգվածը դնել վառարանի վրա և, ինչպես սուրճը, եփել, բայց չեռացնել։

Մի անգամ ստացված արգանակից խմում ենք մոտ մեկ բաժակ՝ օրական ընդամենը 3-4 անգամ։ Արդեն երկրորդ օրը գրիպից կմնան միայն տհաճ հիշողություններ։

 



Բաղադրատոմս 4

Ժողովրդական բաղադրատոմսերում գրիպի բուժման ամենահայտնի բաղադրիչներից են սոխն ու սխտորը: Դրանց արդյունավետությունը փորձարկվել է դարեր շարունակ։ Այս հրաշք մթերքները օգտագործելու բազմաթիվ եղանակներ կան՝ սովորական ուտելուց մինչև թուրմեր պատրաստելը: Բայց քչերը գիտեն, որ գրիպից շուտափույթ ապաքինման համար օգտակար է ոչ միայն սոխ ու սխտոր ուտել, այլ նույնիսկ ներշնչել դրանց գոլորշիները։

Դրա համար կտրատեք կամ քերեք մեկ սոխը և մի քանի պճեղ սխտորը: Այնուհետև, առանց վարանելու կռացեք և մի քանի անգամ խորը ներշնչեք նրանց սուր բուրմունքը:



Ամենաընթերցվածը