Իմացեք այս մասին նոր գնեք աղ․ Աղի բաղադրաության մեջ հայտնաբերվել է ․․․
Մի քանի արտադրողների աղի փաթեթավորման վրա, բացի նատրիումի քլորիդից (իրականում, ինքնին աղը), նշվում են սննդային հավելումները E535 և E536: Ինչ է դա և ինչու են դրանք ավելացնում աղի մեջ, հիմա կասենք։
E535-ը նատրիումի ֆերոցյանիդ է, որը պատկանում է կայունացուցիչների խմբին։ Այն ավելացնում են աղի մեջ, որպեսզի սպիտակ լինի։
E535-ը պարունակում է ցիանիդային միացություններ, այդ իսկ պատճառով դրա մեծ քանակությամբ օգտագործումը կործանարար ազդեցություն է թողնում մարդու օրգանիզմի վրա։
E536-ը կալիումի ֆերոցյանիդ է, ինչպես նաև կայունացուցիչ: Այն օգտագործվում է աղը փխրուն դարձնելու համար։ E536-ը պարունակում է ցիանիդներ, որոնք վտանգավոր են առողջության համար։
Դրանք առաջացնում են մաշկային խնդիրներ, լեղապարկի և լյարդի, աղեստամոքսային տրակտի, ավշային հանգույցների խանգարումներ։
Քանի որ այս սննդային հավելումների տոկոսը աղի բաղադրության մեջ շատ ցածր է, դրանց ազդեցությունը նկատելի է միայն ժամանակի ընթացքում։