Գիտնականները պարզել են, թե ովքեր պետք է ձեռնպահ մնան առավոտյան սննդից, իսկ ովքեր՝ նախաճաշեն

Դիտումներ 1068

Գիտնականները պարզել են, թե ովքեր պետք է ձեռնպահ մնան առավոտյան սննդից, իսկ ովքեր՝ նախաճաշեն

Ամեն անգամ, երբ մենք խոսում ենք այն մարդկանց հետ, ովքեր փորձում են նիհարել, հարց է առաջանում՝ առավոտյան ծոմ պահել, թե՞ նախաճաշը դարձնել օրվա հիմնական կերակուրը:

Սա լիովին հիմնավոր հարց է։ Ի վերջո, կան ապացույցներ, որ սննդից պարբերաբար ծոմ պահելը կարող է օգնել մեզ նիհարել՝ արագացնելով մեր նյութափոխանակությունը և խթանելով ճարպերի այրումը: Միաժամանակ, փորձերը ցույց են տվել, որ նախաճաշը և հատկապես սպիտակուցներով հարուստ նախաճաշն օգնում է նիհարել և բարելավել տրամադրությունը։
Այսպիսով, ինչ անել: Պարզվում է, որ պատասխանը կախված է մեր օրգանիզմի առանձնահատկություններից։
Մարդիկ, ովքեր ավելորդ քաշ ունեն կամ գիրություն ունեն, պետք է ընտրեն նախաճաշը, քանի որ դրանք կարող են օգնել նվազեցնել շաքարախտի և սրտի հիվանդությունների ռիսկը: Մարդկանց համար, ովքեր արդեն բավականին նիհար են, նրանք կարող են մտածել առավոտյան ընդհատվող ծոմ պահելու մասին:

 


Երբ գեր մարդիկ առավոտյան կանոնավոր կերպով ուտում էին, նրանց մարմինը հակված էր ակտիվացնելու ճարպերն այրող գենը, սակայն նիհար մարդկանց մոտ այդ ազդեցությունը գործնականում բացակայում էր: Գեր մարդիկ, ովքեր առավոտյան ուտում են, նաև հակված են ավելի լավ մետաբոլիզացնել շաքարը, ինչը կարող է պաշտպանիչ ազդեցություն ունենալ՝ նվազեցնելով 2-րդ տիպի շաքարախտի և սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը:
Սա լավ նորություն է, քանի որ գեր մարդկանց ճարպը այնքան ուժեղ չի արձագանքում ինսուլինին, որքան նիհար մարդկանց մոտ: Եվ հակառակը, երբ գեր մարդիկ առավոտյան ծոմ էին պահում, ակտիվանում էին բորբոքման հետ կապված գեները: Սա գիտնականներին հանգեցրեց այն եզրակացության, որ ծոմապահությունը չի օգնում գեր մարդկանց այնքան, որքան նիհարներին:
Համապատասխանաբար, սննդից հրաժարվելն ավելի լավ է աշխատել նիհար տղամարդկանց և կանանց մոտ: Հետազոտողները պարզել են, որ նորմալ քաշի մարդիկ, ովքեր առավոտյան ծոմ են պահում, հակված են խթանելու իրենց նյութափոխանակությունը: Ժուժկալությունն ակտիվացրել է ճարպերի այրման համար պատասխանատու գեները:



Նախաճաշին կերեք սա և ձեր լյարդը կբուժվի, կմաքրվի և կգործի ինչպես երեխայինը

Լյարդը կենսական օրգան է, քանի որ նրա առողջությունից է կախված ամբողջ օրգանիզմի աշխատանքը։ Հենց լյարդն է իր միջով անցնում արյան մեջ մտնող բոլոր նյութերը։ Բժիշկներն ասում են, որ կարող եք օգնել ձեր լյարդին՝ պատրաստելով առողջ նախաճաշ։

Սնուցման սխալների և անառողջ ապրելակերպի դեպքում տեղի է ունենում տոքսինների կուտակում և լյարդի բջիջների ոչնչացում:

Հակիրճ լյարդի առողջության մասին

Լյարդի առողջության խանգարումների հիմնական նշանները.

քրոնիկ հոգնածություն և վատ առողջություն;

լյարդի չափի մեծացում;

դառը կամ մետաղական համը բերանում;

լեզվի վրա դեղին ծածկույթի տեսքը.

Լյարդի գործառույթը վատթարացնող գործոններ.

սննդային սխալներ, շատ ուտել, վնասակար սնունդ;

ծխելը, ալկոհոլային խմիչքները;

ֆիզիկական և հոգե-հուզական ծանրաբեռնվածություն;

հիվանդություններից հետո բարդություններ, որոշակի դեղամիջոցներ ընդունելը.

 

 

Կարևոր է տեղյակ լինել, որ լյարդի դիսֆունկցիայի որևէ նշան կամ կասկածի դեպքում դուք պետք է անհապաղ խորհրդակցեք բժշկի հետ: Լյարդը միակ օրգանն է, որում նյարդային վերջավորություններ չկան, այն կարող է բացարձակապես ցավազրկվել մարդու համար։ Եվ միայն մասնագետը կարող է ճիշտ ախտորոշել և նշանակել համարժեք թերապիա։

Ամեն դեպքում, ձեր լյարդը կշահի սննդակարգի փոփոխությունից, յուղոտ և կծու ուտելիքներից, ալկոհոլից և ծխելուց խուսափելուց: Իսկ հացահատիկի ամենօրյա սննդակարգում ներառելը կօգնի վերականգնել այս կարեւոր օրգանի աշխատանքը, երկարացնել նրա երիտասարդությունն ու առողջությունը։

Հատկապես լավ է վերականգնել լյարդը կօգնի շիլան, որը մասնագետները խորհուրդ են տալիս պատրաստել նախաճաշին:

 

Լյարդը վերականգնելու համար շիլայի բաղադրատոմս

Վարսակի ալյուր - մեկ բաժակ: Վարսակը արգելափակում է վնասակար նյութերի կլանումը, արագացնում է տոքսինների վերացումը։ Հեշտացնում է մարսողության գործընթացը։ Ապահովում է օրգանիզմին էներգիա՝ առանց ստամոքսը ծանրաբեռնելու։

Դդում (կեղևազատել և կտրատել խորանարդի մեջ) - 20-40 գր. Վերականգնում է լյարդի բջջային կառուցվածքները, երիտասարդացնում։ Օգնում է մաքրել բոլոր ներքին օրգանները։ Յեյլի համալսարանի գիտնականներն ապացուցել են դդումի օգտակարությունը մարդու օրգանիզմի համար։ Նրանք խորհուրդ են տալիս այն օգտագործել նաև աղցանի բաղադրիչի տեսքով։ Սոված փորին հում դդում ուտելը բարելավում է ստամոքսի և մարսողական համակարգի աշխատանքը։

Չամիչ  (լավ լվանալ և տեսակավորել) - ½ բուռՕպտիմալացնում է լյարդի աշխատանքը, օգնում է վերականգնել բջիջները:

Նուշ - ցանկության դեպքում: Պարունակում է ճարպաթթուներ, որոնք օրգանիզմը չի կարող ինքնուրույն արտադրել։ Նորմալացնում է լյարդի աշխատանքը.

 

 



Փոքր կաթսայի մեջ խառնել բոլոր բաղադրիչները, լցնել ջուր կամ կաթ, կարելի է մի քիչ աղ դնել։ Հասցնել եռման աստիճանի և մի կողմ դնել։ Թողեք, որ շիլան թրմվի ծածկված կափարիչի տակ։

Նման շիլա խորհուրդ է տրվում եփել շաբաթական առնվազն 2-3 անգամ։ Այն արագ ներծծվում է, թույլ չի տալիս ներծծվել վնասակար նյութերը։ Այն տալիս է թեթևություն, էներգիա, վերացնում է լեզվի տհաճ ափսեը։

Ինչ այլ հացահատիկներ է սիրում լյարդը

կորեկ. Կորեկը պարունակում է բուսական սպիտակուց, ունի հակաօքսիդանտ հատկություն։ Այս հացահատիկը օգնում է կապել տոքսինները և արագ հեռացնել դրանք մարմնից: Նաև այս շիլան շատ սննդարար է, նպաստում է արագ հագեցվածությանը, լավ ներծծվում է օրգանիզմի կողմից և նորմալացնում է արյան կազմը։

Հնդկաձավար. Այն պարունակում է բոլոր անհրաժեշտ սպիտակուցները, թթուները և հանքանյութերը։ Նրանք բարենպաստ ազդեցություն են ունենում ոչ միայն լյարդի վրա, այլև բարելավում են մարմնի բոլոր օրգանների և համակարգերի աշխատանքը։ Հատկապես ուժեղացնել սրտի, անոթային և նյարդային համակարգի աշխատանքը։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը