Գիտնականները նշել են 5 մթերք, որոնք կօգնեն ձեզ պահպանել մարմնի խոնավության մակարդակը ձմռան սեզոնին

Դիտումներ 564

Գիտնականները նշել են 5 մթերք, որոնք կօգնեն ձեզ պահպանել մարմնի խոնավության մակարդակը ձմռան սեզոնին

Մենք չենք էլ նկատում, թե ցուրտ սեզոնին որքան է նվազում ջրի սպառումը։ Թեև բոլորը հասկանում են, թե որքան կարևոր է մարմնի ջրի հավասարակշռությունը առողջության համար, ձմռանը մարդկանց մեծամասնությունը շատ ավելի անլուրջ է ընդունում այն, քան շոգ ամռանը։

Օրգանիզմում խոնավության պակասը կարող է ազդել իմունային համակարգի, մարմնի ջերմաստիճանի, հոդերի աշխատունակության վրա և այլն։

Մեզ այդքան անհրաժեշտ հեղուկը կարելի է ստանալ ոչ միայն ջրից և այլ խմիչքներից։ Ահա մի քանի մթերքներ, որոնք կօգնեն ձեզ պահպանել խոնավության օպտիմալ մակարդակն այս ձմռանը.

 

Սպանախ․ Սպանախը տարբեր սննդանյութերի հզոր աղբյուր է։ Այն բարելավում է մաշկի և մազերի վիճակը, ինչպես նաև օգնում է պահպանել մարմնի խոնավության օպտիմալ մակարդակը ցուրտ սեզոնի ընթացքում: Սպանախը պարունակում է նաև լյուտեին, կալիում, մանրաթել, ֆոլաթթու և վիտամին E: Սա սպանախը դարձնում է իդեալական մթերք ձմռան սեզոնի համար:

Լոլիկ․ Լոլիկը ամենահայտնի բանջարեղեններից է։ Տապակում են, շոգեխաշում, թխում և ուտում հում վիճակում։ Լոլիկը 90%-ով բաղկացած է ջրից, ուստի այն օգնում է պահպանել մարմնի խոնավության մակարդակը: Այն նաև նպաստում է քաշի կորստին:

Բուլղարական պղպեղ․ Դեղին և կանաչ բուլղարական պղպեղներն ունեն ջրի բարձր պարունակություն, հետևաբար հիանալի խոնավեցնում են օրգանիզմը: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ պղպեղը 93,9% ջուր է։ Այն նաև պարունակում է վիտամին C, վիտամին B6, բետա-կարոտին, թիամին և ֆոլաթթու:

Ծաղկակաղամբ․ Ծաղկակաղամբը առատ և սննդարար բանջարեղեն է, որը սիրում են անթիվ մարդիկ: Այն ավելացվում է աղցանների, բանջարեղեններով ճաշատեսակների մեջ, ինչպես նաև պարզապես տապակվում է ձվի հետ։ Մեկ բաժակ մանրացված ծաղկակաղամբը պարունակում է մոտավորապես 50 մլ ջուր:

Ձիթապտղի յուղ․ Բոլորը գիտեն, որ ձիթապտղի յուղը խոհարարության մեջ օգտագործվող յուղերի ամենաառողջ տարբերակներից մեկն է: Ձիթապտղի յուղը հարուստ է սննդարար նյութերով, ինչպիսիք են վիտամին E-ն, առողջ ճարպերը, ինչպես նաև խոնավեցնում է ձեր մարմինը։



Աշնանն ու ձմռանը չեք հիվանդանա, եթե հետևեք այս կանոններին

Երբ հայտնվում են սուր շնչառական վարակների առաջին ախտանիշները, պետք չէ դեղատուն վազել։

Առաջին նկատելի մրսածության հետ մեկտեղ մեզ այցելում են մրսածության առաջին ախտանիշները։ 

Կանոն թիվ 1. Հանգիստ.

Դուք չեք կարող դիմանալ ցրտին ձեր ոտքերի վրա: Ախտանիշների առաջին նշանների դեպքում ավելի լավ է գնալ քնելու: Մարմինը պատշաճ հանգստի կարիք ունի։ Եթե ​​ջերմաստիճանը 38 աստիճանից չի բարձրացել, աշխատեք չչարաշահել ջերմիջեցնող միջոցները, բայց եթե իսկապես վատ եք զգում, ապա դրան նույնպես չպետք է դիմանալ։ 

 

 

Կանոն թիվ 2. Սնունդ․
Պարզապես անհրաժեշտ է գոնե ժամանակավորապես հրաժարվել բոլոր վնասակար՝ ապխտած, ճարպային, կծու, սպիտակուցային մթերքներից: Օրգանիզմը պայքարում է վարակի դեմ, և դուք չպետք է ստիպեք նրան լրացուցիչ էներգիա ծախսել ծանր սնունդը մարսելու վրա։ Արժե նաև ավելի շատ բնական վիտամիններ (միրգ և բանջարեղեն) ներմուծել սննդակարգ: Ջերմ ցածր յուղայնությամբ հավի արգանակը շատ օգտակար է։

 

Կանոն թիվ 3. Խմեք շատ հեղուկներ

Հեղուկի շրջանառությունը թունազերծում է օրգանիզմը, ուստի որքան շատ խմեք, այնքան ավելի արագ կվերականգնվեք: Կարելի է և պետք է խմել բոլոր տեսակի տաք թեյերը՝ կիտրոնով և մեղրով, ազնվամորիով, հաղարջով, մասուրով, կանաչ թեյով, երիցուկով, լինդով, անանուխով։ Ինչպես նաև մրգային խմիչքներ և կոմպոտներ: Ցանկալի է դա անել յուրաքանչյուր 30-45 րոպեն մեկ փոքր չափաբաժիններով։ 



Կանոն թիվ 4. Քնել
 

Եթե ​​քնկոտ եք զգում, մի մերժեք ինքներդ ձեզ քնելու հնարավորությունը։ Հիվանդության ժամանակ շատ կարևոր է բավականաչափ քնել, քանի որ քնի ժամանակ օրգանիզմը նույնպես ուժ է ստանում, և նրա համար ավելի հեշտ է հաղթահարել մրսածությունը։ Հետևաբար, մրսածությունը հնարավորինս արագ բուժելու համար հարկավոր է պառկել, լավ հանգստանալ, իդեալականորեն բավարար քնել: 

Կանոն թիվ 5. Կանոնավոր օդափոխություն

 


Այն սենյակում, որտեղ հանգստանում եք, միշտ պետք է մաքուր օդ լինի։ Իսկ վիրուսների կոնցենտրացիան նվազեցնելու ամենահեշտ միջոցը սենյակը պարբերաբար օդափոխելն է։ Ցուրտ սեզոնին խորհուրդ է տրվում օդափոխել օրական 4 անգամ 15-20 րոպե: Ցանկալի է նաև խոնավացուցիչ օգտագործել, քանի որ քթի և կոկորդի լորձաթաղանթներն արդեն գրգռված են, ինչը նշանակում է, որ դրանք ավելորդ «չորացման» կարիք չունեն։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը