Գիտնականները Ալցհեյմերի հիվանդության նոր պատճառ են հայտնաբերել․ Միայն իմանաք որն է դա

Դիտումներ 504

Գիտնականները Ալցհեյմերի հիվանդության նոր պատճառ են հայտնաբերել․ Միայն իմանաք որն է դա

Մասաչուսեթսի տեխնոլոգիական ինստիտուտի Պիկովերի ուսուցման և հիշողության ինստիտուտի գիտնականների կողմից անցկացված հետազոտությունը ցույց է տվել, որ Ալցհեյմերի հիվանդության հնարավոր պատճառներից մեկը կարող է լինել միկրոգլիայի խնդիրները, որն առաջացել է գենետիկ մուտացիայի հետևանքով: 

Մարդու նյարդային համակարգը պարունակում է բջիջների երկու հիմնական տեսակ՝ նեյրոններ և գլիալ բջիջներ։ Միկրոգլիան՝ նեյրոգլիայի մի տեսակ, հայտնաբերված է ուղեղում և ողնուղեղում։ Այս բջիջները կարևոր դեր են խաղում իմունային ֆունկցիայի պահպանման գործում՝ ստեղծելով հատուկ միջավայր նեյրոնների շուրջ՝ նրանց գոյատևման և նորմալ գործելու համար:

Հաստատվել է, որ R47H/+ մուտացիան TREM2 սպիտակուցի մեջ, որը կոդավորված է համապատասխան գենով, կապված է նեյրոնների վնասվածքի հետ, որը, հավանաբար, առաջանում է միկրոգլիալ բորբոքումից: Բջջային այս ռեակցիան համարվում է բորբոքային գործընթացի հիմնական տարրը, որն ակտիվանում է նյարդային հյուսվածքում՝ տարբեր վնասակար գործոնների և վարակների ազդեցության տակ։

Գիտնականները ենթադրում են, որ միկրոգլիաների բորբոքումը կարող է նվազեցնել ուղեղից ամիլոիդ բետա սպիտակուցը արդյունավետորեն մաքրելու նրանց կարողությունը: Նեյրոնային բջիջների ներսում այս սպիտակուցի կուտակումը համարվում է Ալցհեյմերի հիվանդության հիմնական պատճառը։

Գիտնականների հույսն այն է, որ իրենց հայտնագործությունը հիմք կծառայի նեյրոդեգեներատիվ հիվանդությունների բուժմանն ուղղված նոր թերապիաների և դեղամիջոցների մշակման համար։



Ընկույզներ Ալցհեյմերի, կրծքագեղձի քաղցկեղի, օստեոպորոզի և նույնիսկ ծերունական դեմենցիայի համար:

Համեղ և առողջարար! Ահա այս ընկույզները կանոնավոր ուտելու լավագույն 6 առավելությունները:

Եթե ​​դուք ալերգիա չունեք գետնանուշից, ապա պատճառ չկա ինքներդ ձեզ հերքելու այս յուրահատուկ վերաբերմունքը:

Համեղ է և առողջարար։

Պարզվում է, որ այս փոքրիկ ընկույզները բազմաթիվ առողջարար օգուտներ ունեն մեր օրգանիզմի համար։

Իրականում, դրանցից մի քանիսի մասին դուք կարող եք նույնիսկ չգիտեք:

Ահա կանոնավոր գետնանուշ ուտելու մի քանի առավելություններ.

 

 

1. Գետնանուշը կանխում է քաղցկեղը։

Պարզվում է, որ դրանցում հակաօքսիդանտների և առողջ ճարպաթթուների մեծ պարունակության պատճառով շաբաթական առնվազն 30 գրամ գետնանուշ ուտելն օգնում է կանխել կրծքագեղձի քաղցկեղը։

Բացի այդ, գետնանուշը պարունակում է բետա-սիտոստերոլ կոչվող միացություն, որն օգնում է նվազեցնել քաղցկեղի վտանգավոր բջիջների աճը:

2. Կանխում է սրտանոթային հիվանդությունները։

Գետնանուշը պարունակում է 75% չհագեցած ճարպաթթուներ, ինչպես նաև հակաօքսիդանտ՝ ռեսվերատրոլ, որն օգնում է նվազեցնել վատ խոլեստերինը և բարելավել ընդհանուր առողջությունը:

3. Ամրացնում է իմունային համակարգը։

Գետնանուշը բուժիչ հատկություն ունի, քանի որ այն հարուստ է արգինին կոչվող ամինաթթուով:

Գետնանուշը պայքարում է սակավարյունության դեմ, քանի որ պարունակում է մի շարք վիտամիններ և հանքանյութեր:

Ի դեպ, այն իդեալական է նաև հղիների համար, քանի որ պարունակում է ֆոլաթթու, որն անհրաժեշտ է երեխայի աճի և ձևավորման համար։



4. Գետնանուշը օգնում է խուսափել օստեոպորոզից և ոսկորների հետ կապված այլ հիվանդություններից։

Կալցիումի և մագնեզիումի բարձր պարունակության պատճառով գետնանուշ ուտելն օգնում է ամրացնել ոսկորներն ու հոդերը։

5. Իդեալական է առողջ մաշկի և մազերի համար:

Վիտամին E-ի պարունակության շնորհիվ գետնանուշ ուտելը պաշտպանում է մաշկը քաղցկեղից, ինչպես նաև փայլ է հաղորդում մազերին։

6. Պայքարում է նյարդաբանական խնդիրների, ինչպիսիք են Ալցհեյմերի հիվանդությունը կամ ծերունական դեմենցիան։

 

 

Քանի որ գետնանուշը պարունակում է վիտամին B կոմպլեքս, դրա օգտագործումն օգնում է կանխել նյարդային տիկերը և հիշողության սարսափելի կորուստը։

Ցանկացած ժողովրդական միջոց օգտագործելուց առաջ անպայման խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը