Գիտեի՞ք, որ եղինջի միջոցով կարող եք օրգանիզմից հեռացնել վնասակար նյութերը․ Ես պարզապես ապշած եմ
Բոլորը գիտեն, որ եղինջը աճում է մոլախոտի նման։ Բայց ոչ բոլորը գիտեն, որ դա շատ օգտակար է։ Մեծ հաջողությամբ եղինջն օգտագործվում է խոհարարության, կոսմետոլոգիայի և բժշկության մեջ։
Նման մոլախոտի օգտակար հատկությունները հայտնի են դարձել հենց 17-րդ դարից։ Այսօր եղինջը հատուկ աճեցնում և մշակում են եվրոպական մի շարք երկրներում։ Այն լայն տարածում է գտել Եվրոպայի հյուսիսային և հարավային կիսագնդերում։
Եղինջը պարունակում է հետքի տարրերի մեծ բնական քիմիական բաղադրություններ։ Օրինակ, վիտամին K-ն, որը հիանալի ազդեցություն ունի արյան մակարդման վրա, ի թիվս այլ բաների, ունի հակաբորբոքային ազդեցություն։ Նա նաև հեշտությամբ բուժում է արյունատար անոթները։ Եղինջը պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում կարբոնատի տեսքով, այն չի ծանրաբեռնում երիկամներին, նույնիսկ եթե այն ընդունվում է մեծ քանակությամբ։
Բացի այդ, եղինջը օգտակար է նաև մածուցիկ թթվի, որոշ ֆլավոնոիդների, դաբաղանյութերի պարունակությամբ։ Նախկինում, եթե մարդը ցրտահարություն ուներ, նրան փաթաթում էին եղինջի վերմակով, որը հաճախ փրկում էր մահից։ Եղինջը պարունակում է շատ սպիտակուցներ։
Եղինջը հայտնի է նաև մարդու օրգանիզմից տարբեր տոքսինների արագ հեռացմամբ։ Դա պայմանավորված է դրանում ցելյուլոզայի և լիգնինի պոլիսախարիդների, ինչպես նաև B, C, E, K խմբերի վիտամինների պարունակությամբ:
Բետա-կարոտինը, ինչպես գիտեք, մեծացնում է տեսողության սրությունը, բայց այն պարունակվում է ոչ միայն գազարում, այլև բոլոր հետքի տարրերը ամրացնում են մարմինը ներսից:
Եղինջի տերեւները պարունակում են նաեւ մաքուր քլորոֆիլ՝ առանց այլ գունանյութերի խառնուրդի։ Քլորոֆիլն ունի ուժեղ խթանող և տոնիկ ազդեցություն օրգանիզմի վրա. այն բարելավում է նյութափոխանակությունը, բարձրացնում է աղիների, սրտանոթային համակարգի և շնչառական տոնուսը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։