Գիտեի՞ք, որ այս մթերքներով չի կարելի կաթնաշոռ ուտել․ Եթե խախտեք՝ շատ վտանգավոր կլինի
Խուսափեք կենդանական սպիտակուցները միմյանց հետ խառնելուց:
Կաթնաշոռը մսի կամ ձկան հետ համատեղելը կարող է առաջացնել մարսողական խնդիրներ, այդ թվում՝ խմորում, գրգռում և գազեր:
Բացի այդ, անցանկալի է կաթնաշոռը շաքարավազի հետ համատեղելը։ Քաղցր կաթնաշոռային զանգվածից ավելի սննդարար բան դժվար թե հնարավոր լինի գտնել։ Եթե կաթնաշոռի վրա շաքար ավելացնեք, կալցիումը ավելի վատ կյուրացվի։
Ավելի լավ է կաթնաշոռը համադրել բանջարեղենի, խոտաբույսերի, ցուկկինիի և չորացրած մրգերի՝ ծիրանի և թուզի հետ:
Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կաթնամթերքը օրգանիզմին, որոնց մասին մենք չգիտենք․
Չնայած կաթնամթերքի բոլոր առավելություններին, դրանք կարող են հանգեցնել մարսողության խանգարման կամ տարբեր հիվանդություններ առաջացնել: Որոշ կատեգորիաների մարդկանց լիովին արգելված է կաթնամթերք օգտագործել։
Սննդաբան Սվետլանա Չերնուշևիչն ասաց, որ կաթնամթերքը խմորվում է, ինչը նվազեցնում է կաթնաշաքարի քանակը: Սա լավ է այն մարդկանց համար, ովքեր լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեն:
Եթե համեմատության համար վերցնենք պանիրը, ապա այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, հետևաբար, օրգանիզմում վիտամիններն ավելացնելու համար պանիր ուտելը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար։Ցածր յուղայնությամբ մթերքները 10 տարի առաջ հանրաճանաչության գագաթնակետին էին, բայց հիմա պետք է հասկանալ հետևյալը. եթե կաթնամթերքից ճարպը հանեք, ապա համը կկորչի։
Դրա համար ավելացնում են շաքարավազ, որը լավ չէ ճիշտ սնվելու համար։ Հետեւաբար, արժե կաթնամթերքը ընտրել 3% յուղայնությամբ։
Մարմինը ճարպաթթուների կարիք ունի, ուստի կաթնամթերքի չափավոր օգտագործումը պարտադիր է:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։