Գիտեի՞ք, որ այս մթերքներով չի կարելի կաթնաշոռ ուտել․ Եթե խախտեք՝ շատ վտանգավոր կլինի

Դիտումներ 618

Գիտեի՞ք, որ այս մթերքներով չի կարելի կաթնաշոռ ուտել․ Եթե խախտեք՝ շատ վտանգավոր կլինի

Խուսափեք կենդանական սպիտակուցները միմյանց հետ խառնելուց:

Կաթնաշոռը մսի կամ ձկան հետ համատեղելը կարող է առաջացնել մարսողական խնդիրներ, այդ թվում՝ խմորում, գրգռում և գազեր:

Բացի այդ, անցանկալի է կաթնաշոռը շաքարավազի հետ համատեղելը։ Քաղցր կաթնաշոռային զանգվածից ավելի սննդարար բան դժվար թե հնարավոր լինի գտնել։ Եթե ​​կաթնաշոռի վրա շաքար ավելացնեք, կալցիումը ավելի վատ կյուրացվի։

Ավելի լավ է կաթնաշոռը համադրել բանջարեղենի, խոտաբույսերի, ցուկկինիի և չորացրած մրգերի՝ ծիրանի և թուզի հետ:

 

 



Ինչ վնասներ կարող է հասցնել կաթնամթերքը օրգանիզմին, որոնց մասին մենք չգիտենք․

Չնայած կաթնամթերքի բոլոր առավելություններին, դրանք կարող են հանգեցնել մարսողության խանգարման կամ տարբեր հիվանդություններ առաջացնել: Որոշ կատեգորիաների մարդկանց լիովին արգելված է կաթնամթերք օգտագործել։

 

 

Սննդաբան Սվետլանա Չերնուշևիչն ասաց, որ կաթնամթերքը խմորվում է, ինչը նվազեցնում է կաթնաշաքարի քանակը: Սա լավ է այն մարդկանց համար, ովքեր լակտոզայի անհանդուրժողականություն ունեն:



Եթե ​​համեմատության համար վերցնենք պանիրը, ապա այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում, հետևաբար, օրգանիզմում վիտամիններն ավելացնելու համար պանիր ուտելը ոչ միայն համեղ է, այլև առողջարար։Ցածր յուղայնությամբ մթերքները 10 տարի առաջ հանրաճանաչության գագաթնակետին էին, բայց հիմա պետք է հասկանալ հետևյալը. եթե կաթնամթերքից ճարպը հանեք, ապա համը կկորչի։


 

Դրա համար ավելացնում են շաքարավազ, որը լավ չէ ճիշտ սնվելու համար։ Հետեւաբար, արժե կաթնամթերքը ընտրել 3% յուղայնությամբ։

Մարմինը ճարպաթթուների կարիք ունի, ուստի կաթնամթերքի չափավոր օգտագործումը պարտադիր է:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը