Գիտե՞ք ինչպես կարելի է որոշել բրնձի որակը և բացահայտել անորակը և վտանգավորը
Պարզվում է, որ պլաստիկ բրինձը պատրաստվում է Չինաստանում, որը մեծ քանակությամբ առաքվում է արտերկիր։
Այս բրինձն ամբողջությամբ սինթետիկ չէ։ Այն հիմնված է կարտոֆիլի օսլայի վրա, որին պլաստմասսա են ավելացնում՝ ցանկալի վիճակը պահելու համար։
Նման բրնձի մեկ չափաբաժին ուտելը համարժեք է պլաստիկ տոպրակ ուտելուն: Ուստի բրինձ ուտելուց առաջ ցանկալի է ստուգել այն։ Մենք պատրաստել ենք մի քանի թեստեր, որոնք կօգնեն ձեզ որոշել բրնձի որակը:
Բրինձի որակի թեստեր.
Ջրով փորձարկում
Մի մեծ ճաշի գդալ բրինձ ավելացրեք սառը ջրի մեջ և ակտիվորեն խառնեք: Եթե որոշ ժամանակ անց բրինձը նստում է հատակին, ամեն ինչ կարգին է։ Եթե հատիկները լողում են մակերեսի վրա, զգույշ եղեք:
Հրդեհային փորձարկում
Բրինձը լուցկիով վառեք։ Կեղծը անմիջապես կբռնկվի և այրված պլաստիկի հոտ կգա։
Հավանգով փորձարկում
Եթե մի քանի հատիկ մանրացնեք հավանգի մեջ, իսկական բրինձը կվերածվի սպիտակ ալյուրի։ Արհեստական բրնձից մի փոքր դեղնավուն զանգված կստացվի։
Կաղապարով փորձարկում
Եթե ցանկանում եք իմանալ, թե արդյոք ձեր եփած բրինձն անվտանգ է, մի մասը դրեք հերմետիկ տարայի մեջ տաք տեղում: Մի քանի օր անց իսկական բրնձի վրա բորբոսը կզարգանա։ Բայց կեղծ բրինձը թարմի պես կլինի։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։