Գիտե՞ք ինչպես կարելի է որոշել բրնձի որակը և բացահայտել անորակը և վտանգավորը

Դիտումներ 982

Գիտե՞ք ինչպես կարելի է որոշել բրնձի որակը և բացահայտել անորակը և վտանգավորը

Պարզվում է, որ պլաստիկ բրինձը պատրաստվում է Չինաստանում, որը մեծ քանակությամբ առաքվում է արտերկիր։

Այս բրինձն ամբողջությամբ սինթետիկ չէ։ Այն հիմնված է կարտոֆիլի օսլայի վրա, որին պլաստմասսա են ավելացնում՝ ցանկալի վիճակը պահելու համար։

 


Նման բրնձի մեկ չափաբաժին ուտելը համարժեք է պլաստիկ տոպրակ ուտելուն: Ուստի բրինձ ուտելուց առաջ ցանկալի է ստուգել այն։ Մենք պատրաստել ենք մի քանի թեստեր, որոնք կօգնեն ձեզ որոշել բրնձի որակը:

Բրինձի որակի թեստեր.

 



Ջրով փորձարկում
Մի մեծ ճաշի գդալ բրինձ ավելացրեք սառը ջրի մեջ և ակտիվորեն խառնեք: Եթե ​​որոշ ժամանակ անց բրինձը նստում է հատակին, ամեն ինչ կարգին է։ Եթե ​​հատիկները լողում են մակերեսի վրա, զգույշ եղեք:

Հրդեհային փորձարկում

 


Բրինձը լուցկիով վառեք։ Կեղծը անմիջապես կբռնկվի և այրված պլաստիկի հոտ կգա։

Հավանգով փորձարկում
Եթե ​​մի քանի հատիկ մանրացնեք հավանգի մեջ, իսկական բրինձը կվերածվի սպիտակ ալյուրի։ Արհեստական ​​բրնձից մի փոքր դեղնավուն զանգված կստացվի։

 



Կաղապարով փորձարկում
Եթե ​​ցանկանում եք իմանալ, թե արդյոք ձեր եփած բրինձն անվտանգ է, մի մասը դրեք հերմետիկ տարայի մեջ տաք տեղում: Մի քանի օր անց իսկական բրնձի վրա բորբոսը կզարգանա։ Բայց կեղծ բրինձը թարմի պես կլինի։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը