Գիտե՞ք ինչի թթու է սա․ Ես ավելի համեղ թթու դեռ չեմ կերել

Դիտումներ 1902

Գիտե՞ք ինչի թթու է սա․ Ես ավելի համեղ թթու դեռ չեմ կերել

Սալորի մոտ երկու հազար տեսակ կա, այնպես որ միշտ կարող եք մրգեր ընտրել ձեր ճաշակով և գույնով՝ քաղցրից մինչև թթու և վառ դեղինից մինչև մանուշակագույն: Ողջ օգոստոսի և սեպտեմբերի սկզբին մենք վայելում ենք այս հյութալի մրգերը:

Սալորը շատ տարածված է, այս մրգերով շատ հետաքրքիր բաղադրատոմսեր կան։

 

 

Բայց ճաշ պատրաստելու բոլոր եղանակների առատության մեջ արժե ուշադիր ընտրել լավագույնները, որպեսզի սալորի բանկաները փոշի չհավաքեն հեռավոր դարակի նկուղում:

Այսօր մենք ձեզ ենք ներկայացնում մի բաղադրատոմս, որն արժանի է լինել թիվ մեկը, երբ խոսքը վերաբերում է առանց կորիզների մարինացված սալորին: 



Բաղադրիչները թվարկված են 1 լիտրանոց բանկաների հիման վրա։

Բաղադրիչներ

սալոր (քանակը կախված է սորտից,ժ)

70 գ շաքարավազ

40 գ 9%-անոց քացախ

 

 

5 բուրավետ հատիկավոր պղպեղ

Անուշահոտ մեխակի 5 ծաղկաբույլեր

0,5 դարչինի ձողիկներ

1-2 դափնու տերեւ

 



Լիտրանոց տարայի մեջ լցրեք լվացված սալորը մինչև վերջ։ Լրացրեք մինչև ծայրը ջրով:

Կաթսայի մեջ լցնել ջուրը, ավելացնել քացախը և շաքարավազը։ Թող մարինադը եփվի մի քանի րոպե։

Սալորով տարայի մեջ լցնել դարչինը, պղպեղը, մեխակը և դափնու տերեւը: Լցնել մարինադը զանգվածի վրա, 7 րոպե մանրէազերծել բանկաները և փակել կափարիչները:

Ապա բանկաները գլխիվայր շրջեք և թողեք սառչի: 2-3 շաբաթ անց թթու սալորը կարելի է ուտել։

Բարի ախորժակ

 



Ամենաընթերցվածը