Գիտե՞ք ինչի թթու է սա․ Ես ավելի համեղ թթու դեռ չեմ կերել
Սալորի մոտ երկու հազար տեսակ կա, այնպես որ միշտ կարող եք մրգեր ընտրել ձեր ճաշակով և գույնով՝ քաղցրից մինչև թթու և վառ դեղինից մինչև մանուշակագույն: Ողջ օգոստոսի և սեպտեմբերի սկզբին մենք վայելում ենք այս հյութալի մրգերը:
Սալորը շատ տարածված է, այս մրգերով շատ հետաքրքիր բաղադրատոմսեր կան։
Բայց ճաշ պատրաստելու բոլոր եղանակների առատության մեջ արժե ուշադիր ընտրել լավագույնները, որպեսզի սալորի բանկաները փոշի չհավաքեն հեռավոր դարակի նկուղում:
Այսօր մենք ձեզ ենք ներկայացնում մի բաղադրատոմս, որն արժանի է լինել թիվ մեկը, երբ խոսքը վերաբերում է առանց կորիզների մարինացված սալորին:
Բաղադրիչները թվարկված են 1 լիտրանոց բանկաների հիման վրա։
Բաղադրիչներ
սալոր (քանակը կախված է սորտից,ժ)
70 գ շաքարավազ
40 գ 9%-անոց քացախ
5 բուրավետ հատիկավոր պղպեղ
Անուշահոտ մեխակի 5 ծաղկաբույլեր
0,5 դարչինի ձողիկներ
1-2 դափնու տերեւ
Լիտրանոց տարայի մեջ լցրեք լվացված սալորը մինչև վերջ։ Լրացրեք մինչև ծայրը ջրով:
Կաթսայի մեջ լցնել ջուրը, ավելացնել քացախը և շաքարավազը։ Թող մարինադը եփվի մի քանի րոպե։
Սալորով տարայի մեջ լցնել դարչինը, պղպեղը, մեխակը և դափնու տերեւը: Լցնել մարինադը զանգվածի վրա, 7 րոպե մանրէազերծել բանկաները և փակել կափարիչները:
Ապա բանկաները գլխիվայր շրջեք և թողեք սառչի: 2-3 շաբաթ անց թթու սալորը կարելի է ուտել։
Բարի ախորժակ