Գիտե՞ք ինչ է սրա ճիշտ անունը․ Գրեք մեկնաբանություններում
Սև հաղարջը պարտադիր է ուտել ամռանը՝ ծերացումը դանդաղեցնելու համար: Դիետոլոգը պատմեց, թե ինչ օգտակար հատկություններ ունի այս հատապտուղը.
Սեւ հաղարջի այս անսպասելի օգտակար հատկությունը շատերին կզարմացնի։
Շատերը գիտեն, որ այս հատապտուղը բարելավում է իմունիտետը, բայց նույնիսկ չգիտեն դրա հակաօքսիդանտ հատկությունների մասին: Հակատարիքային կանխարգելման գաղտնիքն այն է, որ սև հաղարջը պարունակում է բավականին մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտ նյութեր և ասկորբինաթթու։ Ավելին, սև հաղարջը ոչ միայն օգնում է դանդաղեցնել կնճիռների առաջացումը և պահպանել մաշկը փայլուն, այլև դառնում է տարիքային հիվանդությունների հուսալի կանխարգելում։
«Վիտամին C-ն և հակաօքսիդանտները արգելափակում են սրտանոթային հիվանդությունների և աչքի տարբեր հիվանդությունների զարգացումը։ Այս տեսանկյունից սև հաղարջը ընդգծված կանխարգելիչ ազդեցություն ունի օրգանիզմի ծերացման հետ կապված հիմնական հիվանդությունների դեմ»,- ասաց սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։
Հաղարջը պարունակում է բավականին շատ նատրիում, կալիում, մագնեզիում և երկաթ, որոնք անհրաժեշտ են անեմիայի կանխարգելման, արյան ճնշումը նվազեցնելու և օրգանիզմի թթու-բազային հավասարակշռությունը պահպանելու համար։
Մի մոռացեք այս հատապտուղի օգտակար պեկտինների մասին: Նրանք կարողանում են հաջողությամբ հեռացնել ավելորդ խոլեստերինն օրգանիզմից։
Դիետոլոգը խորհուրդ է տալիս ամեն օր առողջ հատապտուղներ ուտել։ Լավ է հատկապես հուլիսին՝ հասունացման շրջանում։ Սառեցվելիս այս հատապտուղը նույնպես չի կորցնում իր օգտակար հատկությունները։ Սակայն բժիշկը նշում է, որ աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների սրացման ժամանակ սեւ հաղարջը պետք է զգուշությամբ օգտագործել։
Այժմ ես ամեն տարի հաղարջի տերևներ եմ հավաքում, սա հիանալի դեղամիջոց է երիկամների և հոդերի համար
C, K, P վիտամինների մեծ քանակությունը սև հաղարջը դարձնում է եզակի աթերոսկլերոզի, հատկապես աորտայի բուժման և կանխարգելման համար:
Հաղարջի տերևների թուրմը համապատասխան չափաբաժինով հեռացնում է ավելորդ միզաթթուն և օքսալաթթուն, ինչը արդյունավետ է դարձնում հոդատապի, ռևմատիզմի բուժումը:
Երիկամների հիվանդություններով տառապողներին խորհուրդ եմ տալիս լցնել 0,5 լիտր եռման ջուր 3 ճ.գ. սև հաղարջի մանրացված տերևների վրա, 15-20 րոպե հետո քամել, հանել տերևները, թուրմը հասցնել եռման աստիճանի, մեջը լցնել 2 ճ.գ. հաղարջի հատապտուղներ և թողնել թրմվի՝ մինչև սառչի: Խմեք 0,5 բաժակ և կերեք հատապտուղները: Խմեք դա մեկ օրում։
Ամեն օր պատրաստել թարմ թուրմ: Բուժման կուրսը 1 ամիս է: Դուք կբուժեք ոչ միայն երիկամները, այլ ողջ օրգանիզմը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։