Գիտե՞ք ինչ է սա․ Սա մոռացված բանջարեղեն է, բայց այնքան օգտակար է
Սա կոչվում է Երուսաղեմի արտիճուկ։ Այն գալիս է Հյուսիսային Ամերիկայից, որտեղ այն մշակվել է Տուպինամբայի հնդկացիների կողմից։ Ամերիկայի հայտնագործողները նրանց բերեցին Եվրոպա, և XNUMX-րդ դարում այն դարձավ արժեքավոր բանջարեղեն՝ հեշտ աճեցնելու և պահելու համար, դիմացկուն նույնիսկ շատ սաստիկ ցրտահարություններին:
Այս աննկատ բանջարեղենը պարունակում է բազմաթիվ սննդարար նյութեր և առողջարար բաղադրիչներ, այդ թվում՝ երկաթ, կալիում, պղինձ, սիլիցիում, A, B և E վիտամիններ և ֆոլաթթու: մբ եփվել։
Այն նաև բջջանյութի և ինսուլինի հարուստ աղբյուր է։ Երուսաղեմի արտիճուկը կանոնավոր օգտագործման դեպքում իջեցնում է արյան ճնշումը, կարգավորում է մարսողական համակարգը, մաքրում է օրգանիզմը տոքսիններից և նպաստում քաշի կորստին։ Բացի այդ, այն ամրացնում է մազերը և եղունգները:
Հետաքրքիր է, որ այն կարելի է ուտել հում վիճակում՝ որպես աղցանների հավելում: Այն հավասարապես համեղ է թխած, խաշած, շոգեխաշած կամ թթու դրած։ Սակայն այն եփելիս պետք է շատ զգույշ լինել, քանի որ եթե այն շատ շուտ հանեք ջեռոցից, այն շատ կպնդանա, իսկ մի քանի րոպե հետո նույնիսկ կարող է ամբողջությամբ եփվել։